Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 28. apríla 2020
Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept)
Foto: siuuu

Ja a huby veľmi nie sme kamaráti, toto je jeden z mála receptov, kde ich dokážem zjesť. Recept mám už veľa rokov - Zobraziť celý popisJa a huby veľmi nie sme kamaráti, toto je jeden z mála receptov, kde ich dokážem zjesť. Recept mám už veľa rokov - jeho pôvod si už nepamätám, postupne som si ho trocha vylepšila podľa seba. Nerobím ich často, možno 1-2x do roka, ale vtedy si ich viem vychutnať.

3-4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

12 ks väčšie (alebo 4 maxi na grilovanie)
1/2 ks
50-70 g kvalitná
40 g
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (strúhaný)
3-4 strúčiky
70 ml
1 ks (Bambino v črievku)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny - šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky a opatrne vydlabeme vnútro tak, aby sme nepoškodili spodnú časť. Nožičky aj vnútro pokrájame na malé kúsky. Rovnako na drobno pokrájame pór a šunku, syr nastrúhame, alebo použijeme strúhaný, olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom.

    Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pór a šampiňony orestujeme na masle do zmäknutia, pridáme šunku a nakoniec syr (viem, že tavený syr nepatrí medzi zdravé veci, ale v tomto recepte by som ho nenahrádzala iným syrom - nedocielite tú dokonalú chuť - a raz za čas sa dá prežiť aj tavený syr), ochutíme soľou a korením.

    Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a touto zmesou potrieme vydlabané hlavičky šampiňónov najskôr zvnútra a nakoniec (po naplnení) aj zvonku.

    Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené klobúčiky naplníme zmesou, potrieme cesnakovo-olejovou zmesou aj zvonku - klobúčiky zospodu aj zvrchu naplnenú zmes - cesnak dodá výbornú chuť (potieram mašlovačkou ale najlepšie sa to robí aj tak rukami). Uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, posypeme strúhaným syrom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 25 - 30 minút (podľa veľkosti šampiňónov).

    Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame napríklad s hriankami, chrumkavou bagetou alebo šalátom - prípadne s inou prílohou podľa chuti.

    Prudko žravé pečené šampiňóny plnené syrovo-šunkovou zmesou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia