Zelenina s hubami

Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)

5
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu si nakrájame na 4 časti, ktoré pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny, nasolíme, zalejeme vodou a dáme bokom, kým si prichystáme ostatné suroviny.
  2. Brokolicu som použila mrazenú, predtým bola blanšírovaná. Šampiňóny som pokrájala na polovice, väčšie na tretiny. Strúčiky cesnaku som tiež podľa veľkosti nakrájala rovnomerne, jeden strúčik približne na tri rovnomerné časti. Cibuľu som zas krájala na väčšie kocky.
  3. Na vysokom plameni si na minutku necháme opražiť cibuľu, potom pridáme cesnak, trošku osolíme, aby sa nám nezačali pripekať.
  4. Po chvíli pridáme šampiňóny, ktoré opaprikujeme a mierne posypeme soľou, korením. Premiešame a osmahneme 2-3 minúty.
  5. Pridáme brokolicu, cuketu, cesnakový granulát, med (alebo 1/2 ČL cukru), ešte si všetko podľa chuti okoreníme a približne 5 minút necháme spolu restovať.
  6. Zalejeme vývarom (ja si vývar odkladám priebežne do mrazničky pre ďalšie použitie), privedieme k varu. Kto má rád štipľavé, môže si pridať aj chilli.
  7. V hrnčeku si zmiešame solamyl s trochou vody a sójovou omáčkou, panvicu odstavíme z platne a poriadne zamiešame škrobovú zmes. Potom opäť privedieme do varu a dve minúty povaríme. Použila som dosť slanú sójovku, takže je ťažké presne určiť, koľko soli recept vyžaduje, keď, tak treba dochutiť ku koncu podľa toho, ako slaný sme mali vývar aj omáčku.
  8. Hotový pokrm som podávala s ryžou basmati. Dobrú chuť! :)