Prsia na sezame s prílohou zelenino-ovocného nákypu (fotorecept)
Autor receptu: bejgi
Príloha je trochu prácnejšia, ale môže sa jesť aj ako hlavné jedlo. V piatok sa ohlásila
návšteva na nedeľu, premýšľala som aby som ulahodila každému, skúsila som tento
receptík :)
10 porcií |
120 minút príprava |
90 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie podľa potreby.
- Mäso vyklepeme osolíme, posypeme sezamom a necháme odležať, kým si pripravíme prílohu. Po dopečení prílohy restujeme na panvici do zlatistá.
- Zemiaky, mrkvu, cibuľu, jablká narežeme na tenké plátky. /keď máte menej času, zmes zeleniny a jabĺk predvarte, zamiešajte a dajte zapiecť/ Doba pečenia je tým pádom kratšia.
- Rozdrvíme vlašské orechy.
- Vymiešame bylinky s nastrúhaným zázvorom, olivovým olejom a strúhaným syrom.
- Pridáme orechy, zalejeme do narezanej zmesi a poriadne premiešame.
- V miske vymiešame na hladko vajcia a smotanu.
- A zamiešame poriadne do zmesi.
- Vložíme do zapekacej nádoby, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do trúby. 175 stupňov C 90 min.
- Dôležité je nechať po upečení vychladnúť a až tak rezať na tanier ako tortu.
- Najprv však podávame fajnú domácu slepačiu polievočku /postup netreba, na vareche je už veľa polievok tohto druhu/
- a môžeme podávať druhý chod (zákusok o chvíľu :)