Prsia na sezame s prílohou zelenino-ovocného nákypu (fotorecept)

Autor receptu: bejgi

Príloha je trochu prácnejšia, ale môže sa jesť aj ako hlavné jedlo. V piatok sa ohlásila návšteva na nedeľu, premýšľala som aby som ulahodila každému, skúsila som tento receptík :)

10
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie podľa potreby.
  2. Mäso vyklepeme osolíme, posypeme sezamom a necháme odležať, kým si pripravíme prílohu. Po dopečení prílohy restujeme na panvici do zlatistá.
  3. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, jablká narežeme na tenké plátky. /keď máte menej času, zmes zeleniny a jabĺk predvarte, zamiešajte a dajte zapiecť/ Doba pečenia je tým pádom kratšia.
  4. Rozdrvíme vlašské orechy.
  5. Vymiešame bylinky s nastrúhaným zázvorom, olivovým olejom a strúhaným syrom.
  6. Pridáme orechy, zalejeme do narezanej zmesi a poriadne premiešame.
  7. V miske vymiešame na hladko vajcia a smotanu.
  8. A zamiešame poriadne do zmesi.
  9. Vložíme do zapekacej nádoby, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do trúby. 175 stupňov C 90 min.
  10. Dôležité je nechať po upečení vychladnúť a až tak rezať na tanier ako tortu.
  11. Najprv však podávame fajnú domácu slepačiu polievočku /postup netreba, na vareche je už veľa polievok tohto druhu/
  12. a môžeme podávať druhý chod (zákusok o chvíľu :)