Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou fotorecept

digestor - fotkadigestor, 26. mája 2011
Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept)
Foto: digestor

Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má navodiť tento pokrm - juhovýchod Francúzska, inšpiráciu viacerých umelcov Zobraziť celý popisScenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má navodiť tento pokrm - juhovýchod Francúzska, inšpiráciu viacerých umelcov a raj pôžitkárov. Jeho príprava nie je taká zložitá ako rafinovné postupy a jemné kombinácie domácich šéfkuchárov. Snáď nebude Provensálsko vo vašej kuchyni iba zdanie spôsobené nadmernou konzumáciou tekutých prísad.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g
2 ks
50 g
50 g
0,1 l
1 ks
1 ks
5 ks olúpaná
2 ks - strúčik
1 ks
0,3 g
0,3 g
0,3 g
0,3 g
2 g
0,5 g
0,05 l




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom olivovom oleji opečieme šalotku a po chvíli pridáme červené víno (nemusí byť archívne, no určite nie sladké sudové).

    Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vypariť alkohol, pomelieme trocha čierneho korenia a vsypeme nakrájanú zeleninu (cuketu a baklažán), krátko podusíme, pridáme ošúpané a nasekané paradajky, zelené olivy, bobkový list, čerstvý rozmarín, tymián, soľ, malú lyžičku cukru a privediem do varu.

    Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji popražíme opláchnutú ryžu a zalejeme vodou, necháme zovrieť, osolíme a vsypeme čierne olivy, dusíme kým nie je ryža mäkká.

    Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpolené kuracie stehná sprudka opečieme na olivovom oleji, aby sa sfarbili do zlato-hneda, stačí chvíľa (mäso je najlepšie pár hodín pred prípravou naložiť s cesnakom, bylinkami a citrónovou šťavou, nesoliť!).

    Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravené stehná vložíme do zeleninového hrnca a dusíme ďalších 10-15 minút, tesne pred dovarením vsypeme najemno nakrájaný cesnak a čerstvú petržlenovú vnať. Podávame s olivovou ryžou a zbytkom červeného vína. Bon Appétit!

    Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
jéj to môže byť výborné papaníčko, tie chute a na koniec cesnak a tá ryža s olivami to si nechám povedať,určite mám z Tvojho receptu dobrú inšpiráciu :-))
jerica
@digestor tuším je to Tvoj prvý recept na vareche gratulujem je to perfektná ponuka , páči sa mi :-))
dandika1
recept oslovil,chut musi byt fantasticka,potesila som sa ,lebo u nas hydinu varim casto takze recept potesil,ulozeny.Vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia