Proteínovo-tuková palacinka (čučoriedková)
Autor receptu: zdraveinfo
Mega proteínovo-tuková nálož pre každého športovca, ale aj nešportovca :) Vhodná na
raňajky, po tréningu ale aj večeru. Je neskutočne chutná a výživná. Nie je to dezert po
jedle, ale plnohodnotné jedlo! Po takejto palacinke budete sýty najmenej 3-4 hodiny.
1 porcia |
10 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Priprav si suroviny na palacinku a všetko rozmixuj ponorným mixérom.
Stéviu môžeš nahradiť medom alebo nejakým sladkým ovocím. Ovocie si môžete pridať podľa chuti napr jablko, banán,.. Ja som si k tomu pridal 1/2 hrušky. Ak nepridáš žiadne sladidlo, palacinka môze mať trochu vaječnú chuť.
- Rozmixovaný koktail vylejeme na pripravenú panvicu. Palacinku stačí spraviť z jednej strany, netreba prevracať. Robíme ju na miernom ohni a dovtedy kým sa neprepečie celá.
Palacinku robíme na panenskom kokosovom oleji, ten okrem toho že je najlepší na tepelnú úpravu, dodá palacinke výbornú kokosovú príchuť.
Z osobných skúseností odporúčam pripravovať na tefalke - neprihorí, neprilepí sa, neroztrhá sa. Palacinku som robil aj na keramickej panvici - prihorela, prilepila sa, roztrhala sa.
- Hotovú palacinku z polovice natrieme mascarpone krémom, na tú istú polovicu pridáme hrudkovitý tvaroh a polejeme ho čokoládou, ktorú si pripravíme s rozpusteného masla a kakaového prášku (odporúčam Extra kakao Thymos). Palacinku preložíme. Na vrch pridáme šľahačku (odporúčam 40% šľahačku Kunín) ozdobenú škoricou a čučoriedkovým kompótom.
- Na záver si palacinku už len vychutnávate :)