Proteínovo-tuková palacinka (čučoriedková)

Autor receptu: zdraveinfo

Mega proteínovo-tuková nálož pre každého športovca, ale aj nešportovca :) Vhodná na raňajky, po tréningu ale aj večeru. Je neskutočne chutná a výživná. Nie je to dezert po jedle, ale plnohodnotné jedlo! Po takejto palacinke budete sýty najmenej 3-4 hodiny.

1
porcia
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Priprav si suroviny na palacinku a všetko rozmixuj ponorným mixérom. Stéviu môžeš nahradiť medom alebo nejakým sladkým ovocím. Ovocie si môžete pridať podľa chuti napr jablko, banán,.. Ja som si k tomu pridal 1/2 hrušky. Ak nepridáš žiadne sladidlo, palacinka môze mať trochu vaječnú chuť.
  2. Rozmixovaný koktail vylejeme na pripravenú panvicu. Palacinku stačí spraviť z jednej strany, netreba prevracať. Robíme ju na miernom ohni a dovtedy kým sa neprepečie celá. Palacinku robíme na panenskom kokosovom oleji, ten okrem toho že je najlepší na tepelnú úpravu, dodá palacinke výbornú kokosovú príchuť. Z osobných skúseností odporúčam pripravovať na tefalke - neprihorí, neprilepí sa, neroztrhá sa. Palacinku som robil aj na keramickej panvici - prihorela, prilepila sa, roztrhala sa.
  3. Hotovú palacinku z polovice natrieme mascarpone krémom, na tú istú polovicu pridáme hrudkovitý tvaroh a polejeme ho čokoládou, ktorú si pripravíme s rozpusteného masla a kakaového prášku (odporúčam Extra kakao Thymos). Palacinku preložíme. Na vrch pridáme šľahačku (odporúčam 40% šľahačku Kunín) ozdobenú škoricou a čučoriedkovým kompótom.
  4. Na záver si palacinku už len vychutnávate :)