Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Bola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové struky. Vylúskala som ich a dala do mrazáku. Dnes som uvarila prívarok, ktorý je hotový do pol hodiny.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu som umyla. Pripravila som údenú klobásu a šunku.
  2. Dala som ju do hrnca a zaliala vodou spolu s klobásou. Táto fazuľa sa uvarí za 20 min. Ja do fazule nedávam soľ až vtedy, keď je uvarená. Soľ bráni rýchlemu uvareniu fazule. Pridám iba bobkový list.
  3. Nové korenie a čierne celé pridávam vtedy, keď začne voda vrieť. Pripravila som si mlieko s múkou, rozmiešala a vyliala do prívarku. Nechala som prejsť varom.
  4. Keď sa múka v prívarku uvarila, pridala som šľahačku. Dochutila soľou, cukrom, mletým čiernym korením a octom. Pred podávaním odstránim guľky aj bobkový list z prívarku.
  5. Veľmi chutná fazuľka. Robievala som z nej i polievku. Dnes už nepestujem túto skvelú fazuľu, ale mám ju veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.