Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. augusta 2016

Bola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové struky. Vylúskala som ich a dala do Zobraziť celý popisBola som na trhu v Maďarsku a nakúpila som si okrem ovocia a zeleniny aj čerstvé fazuľové struky. Vylúskala som ich a dala do mrazáku. Dnes som uvarila prívarok, ktorý je hotový do pol hodiny.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g vylúskaná čerstvá
100 g domáca
100 g
 podľa chuti
1 ks
5 ks
5 ks
100 ml
3 PL
250 ml 33 %
1 KL




Postup

  1. 1

    Fazuľu som umyla. Pripravila som údenú klobásu a šunku.

    Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dala som ju do hrnca a zaliala vodou spolu s klobásou. Táto fazuľa sa uvarí za 20 min. Ja do fazule nedávam soľ až vtedy, keď je uvarená. Soľ bráni rýchlemu uvareniu fazule. Pridám iba bobkový list.

    Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nové korenie a čierne celé pridávam vtedy, keď začne voda vrieť. Pripravila som si mlieko s múkou, rozmiešala a vyliala do prívarku. Nechala som prejsť varom.

    Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa múka v prívarku uvarila, pridala som šľahačku. Dochutila soľou, cukrom, mletým čiernym korením a octom. Pred podávaním odstránim guľky aj bobkový list z prívarku.

    Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Veľmi chutná fazuľka. Robievala som z nej i polievku. Dnes už nepestujem túto skvelú fazuľu, ale mám ju veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.

    Prívarok z vylúskanej čerstvej fazule s údeninou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
U mě je to super jídlo. Čerstvou fazoli - ani neznám. Babi pěstovala, pak sušila. Neusušenou jsem ještě nejedla. Určo musí být lahodná. Bezva kombinace, Izi.
patroveckypitrs
Takúto dobrotu by som si dal rád. Z čerstvej fazule je to veľmi dobre a tie dobroty v nej až som dostal veľký hlad. 5* a ukladám.
1x haji
terinka55
Dostala si ma :-) Mladú fazuľu mám veeeľmi rada, nemusela by som ani údeninu. Takto to je však veľká bašta, super pochvala!
1x haji
izabella929
@V šetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.Teším sa, že sa vám to takto páči a pokiaľ budete mať možnosť /ešte sa dá / zohnať túto fazuľu vyskúšajte, je to niečo celkom iné ako zo sušenej.@mesiar50 , tebe ďakujem veľmi pekne za ružičku, je nádherná a prišla v pravý čas.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia