Prívarok z červenej šošovice so sójovými párkami (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Chutná rýchla večera, červenú šošovicu netreba namáčať, hotová je raz-dva a chutí super.
1-2 porcia |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom olej opražíme dva cesnakové strúčiky nakrájané na menšie kocky.
- Pridáme na kolieska nakrájané sójové párky a opražíme do chrumkava.
- Šošovicu som tri krát opláchla v studenej vode. Pridala som ju k párkom na panvicu, osolila, okorenila, pridala som garam masala a chvíľu popražila.
- Šošovicu som poprášila celozrnnou múkou, asi 1 PL, premiešala a chvíľku popražila.
- Zaliala som postupne po častiach dvomi dcl vody. Pridáme jeden strúčik prelisovaného cesnaku. Povaríme, kým šošovica nezmäkne, prípadne pridáme trochu vody ak treba.
- Na koniec som prihodila dva kusy bobkového listu, spomenula som si neskoro, treba ho dať pred varením. Takisto som pridala asi 2 pl sójového mlieka na zjemnenie a premiešame.
- Nakoniec hotový pokrm dochutíme zopár kvapkami balzamikového octu podľa chuti.
- Podávame s celozrnným pečivom pri rastlinnom dni, prípadne s inou vhodnou prílohou ak nedelíte, vtedy môžete nahradiť sójové párky mäsovými a sójové mlieko smotanou.