Morčacie mäso
Morčacie mäso

Prírodné morčacie plátky so zapekaným krémovým karfiolom

platdujour - fotkaplatdujour, 13. októbra 2017

S blížiacim sa víkendom s Vami po čase zdieľam ďalší spontánny nový recept na jedlo, ktorý sme si ukuchtili minulý víkend ako zúžitkovanie toho Zobraziť celý popisS blížiacim sa víkendom s Vami po čase zdieľam ďalší spontánny nový recept na jedlo, ktorý sme si ukuchtili minulý víkend ako zúžitkovanie toho "čo dom dal" - takéto recepty mám najradšej, keďže nakoniec vždy chutia ináč, než by som ich pripravila podľa vopred pripraveného receptu. A tak ho tu máte. Jedlo je rýchle na prípravu a hoc ingrediencie nemusia vyzerať príliš lákavo, verte, že vo výsledku je to naozaj prekvapujúco dobré.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 PL
3 ks (sterilizovaná)
150 g
1 PL
1 ČL
1 PL
2 - 3 ČL
1 PL
100 ml
1 ČL
Krémový zapekaný karfiol:
750 g
50 g
35 g
375 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Prsia si nakrájame na menšie medailóniky, natenko vyklepeme, osolíme, okoreníme a necháme marinovať 1 hodinu v zmesi oleja, vínneho octu, medu, sójovej omáčky, horčice a majoránu.

  2. 2

    Medzitým si v osolenej vode uvaríme po dobu asi 10 minút karfiol rozdelený na väčšie ružičky. Takto uvarený rovnomerne rozložíme do zapekacej misky vytretej maslom.

  3. 3

    V hnci necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a spolu s teplým mliekom, soľou a štipkou strúhaného muškátového oriešku vypracujeme hladkú omáčku, do ktorej na záver pridáme strúhaný syr (30 g) a vlejeme na karfiol. Pred vložením do rúry posypeme zvyškom syra a pečieme asi 15 minút na 200 - 220 stupňov.

  4. 4

    Marinované plátky sprudka opečieme a spolu s výpekom, šampiňónmi (rozpolenými alebo celými), kapiou a pár varechami vody, v ktorej sa varil karfiol - prikryté alobalom vložime do rúry a pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.

  5. 5

    Po upečení preložíme hotové mäsko na servírovací tanier spolu s hubami a z výpeku a smotany pripravíme omáčku jednoduchým prehriatím.

  6. 6

    Hotovou omáčkou prelejeme mäsko a ako príohu podávame upečený krémový karfiol.

Diskusia k receptu

haji
Recept se mi líbí, je zajímavý, samé dobré suroviny, které mám ráda. Určo vyzkouším, díky za receptík!
platdujour
@Haji (13.10.2017 14:46)

Nie je samozrejme za čo :) Krásny piatok a tiež víkend prajem :)
A ešte doplním, že ten výpek (záverečnú omáčku po upečení mäsa) je samozrejme v prípade potreby niekedy nutné zahustiť, ale to už každá gazdinka určite vie :) Ja som bola minule nepozorná a tak mi zostalo len málo šťavičky, ktorú už nebolo treba zahusťovať...
haji
@Platdujour (13.10.2017 14:51)
Díky za přání, aj tebe krásný víkend! Nebojkaj, si poradím - nejen se šťávou! My jsme přece holky šikulky! Mávám!
radox1
paci sa mi recept,suroviny do seba zapadaju.ja bysom to hodinove pecenie uplne vynechal,nakoko to mäso je po po par minutach na panvici hotove.
platdujour
@Radox1 (13.10.2017 15:09)

vdaka za komentar.
Ja som ho nechala tu hodku a masko sa doslova rozpadalo, pricom si zachovalo stavnatost, takze pre mna vyhra.
To "asi" pri dlzke pecenia je tam na prisposobenie - je jasne, ze hotove bude aj skor :) Ale ja chutovo mozem samozrejme garantovat tu hodinovu upravu, kedze kratsie som ho nerobila ;-)
Pekny piatok.
afataga
Chcela som napisat to, co radox1, chutovo moje byt dobre, len naco tie prsia piect hodinu? Ja by som tak max. 15 min. a huby a papriku by som pred tym opiekla a az potom pridala a menej vody.
platdujour
@Afataga (13.10.2017 17:09)

Ti smajlici za tym Ti mohli naznacit, ze to neberiem nijako negativne :)
Ja len vzdy vravim, ze pri vareni sa fantazii medzi nekladu, to bolo cele.
Ludia, ved je piatok, netreba si vsetko hned negativne vykladat :)

Pekny piatok a kludne sa este niekedy zastav ;)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia