Prírodné morčacie plátky so zapekaným krémovým karfiolom

platdujourPlatdujour, 31 ročná žena, 13. októbra 2017 12:55
Ďalšie jej recepty »

S blížiacim sa víkendom s Vami po čase zdieľam ďalší spontánny nový recept na jedlo, ktorý sme si ukuchtili minulý víkend ako zúžitkovanie toho "čo dom dal" - takéto recepty mám najradšej, keďže nakoniec vždy chutia ináč, než by som ich pripravila podľa vopred pripraveného receptu. A tak ho tu máte. Jedlo je rýchle na prípravu a hoc ingrediencie nemusia vyzerať príliš lákavo, verte, že vo výsledku je to naozaj prekvapujúco dobré.

3
porcie
20 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 PL
3 ks (sterilizovaná)
150 g
1 PL
1 ČL
1 PL
2 - 3 ČL
1 PL
100 ml
1 ČL
Krémový zapekaný karfiol:
750 g
50 g
35 g
375 ml
80 g

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia si nakrájame na menšie medailóniky, natenko vyklepeme, osolíme, okoreníme a necháme marinovať 1 hodinu v zmesi oleja, vínneho octu, medu, sójovej omáčky, horčice a majoránu.

  2. 2

    Medzitým si v osolenej vode uvaríme po dobu asi 10 minút karfiol rozdelený na väčšie ružičky. Takto uvarený rovnomerne rozložíme do zapekacej misky vytretej maslom.

  3. 3

    V hnci necháme rozpustiť maslo, pridáme múku a spolu s teplým mliekom, soľou a štipkou strúhaného muškátového oriešku vypracujeme hladkú omáčku, do ktorej na záver pridáme strúhaný syr (30 g) a vlejeme na karfiol. Pred vložením do rúry posypeme zvyškom syra a pečieme asi 15 minút na 200 - 220 stupňov.

  4. 4

    Marinované plátky sprudka opečieme a spolu s výpekom, šampiňónmi (rozpolenými alebo celými), kapiou a pár varechami vody, v ktorej sa varil karfiol - prikryté alobalom vložime do rúry a pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.

  5. 5

    Po upečení preložíme hotové mäsko na servírovací tanier spolu s hubami a z výpeku a smotany pripravíme omáčku jednoduchým prehriatím.

  6. 6

    Hotovou omáčkou prelejeme mäsko a ako príohu podávame upečený krémový karfiol.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist