Prevrátený rebarborový koláč s makom (fotorecept)
Autor receptu: makinka31
Je čas rebarbory....tak experimentujem aj Vy?
30 minút príprava |
20-30 minút na 100-150 °C |
Postup
- Rebarboru si ošúpeme, nakrájame, dáme do hrnca s trochou vody, kryštálovým cukrom a škoricou. Necháme podusiť 10 minút. Pridáme 2-3 hrste nemletého maku, zamiešame.Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme naň udusenú rebarboru .
- Pokiaľ bude rebarbora chladnúť si pripravíme cesto- kryštálový cukor vymiešame s celým vajíčkom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s PDP. Cesto dáme na rebarboru, časť si necháme. Hrnček= 3dcl
- Do zvyšného cesta pridáme 1 PL kakaa a 2 PL mlieka a vymiešame. Tmavým cestom "popíšeme " svelté cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Pečieme pri teplote 100-150°C do zlatista.
- Upečený koláč po vybratí z rúry musíme preklopiť na druhý plech a papier odstránime.
- Na ešte teplý koláč postrúhame nahusto čokoládu na varenie, tá sa teplom roztopí a my nemusíme robiť polevu. Samozrejme, komu sa chce, nech sa páči - vrch poleje čokoládovou polevou alebo posype kokosovou múčkou alebo nechá len tak. Nám chutil takto.
- Dobrú chuť!