Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.
  2. Mäso dodusené domäkka zahustíme múkou. Pridáme huby, smotanu. Zeleninu uvaríme zvlášť nakrájanú. Všetko potom spojíme a ešte dochutíme.
  3. Múku zmiešame s vodou a so soľou. Cesto miešame, kým nezačne „hádzať“ bublinky. Potom s pomocou lopára a noža hádžeme halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a prepláchneme v studenej vode, potom ich zmiešame v panvičke s maslom.