Prešívaná deka

riska22 - bez fotkyriska22, 14. septembra 2012
Prešívaná deka
Foto: riska22

Tento recept som našla na Facebooku a vyzerá super.

30 min minút
na 175 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
3 ks
1 hrnček
3 lyžice
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
4 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame- buď len tak varechou alebo mixerom. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou).Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek. A robíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.

  2. 2

    A dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu … teda AK zostane …

Diskusia k receptu

janealli
Je naozaj veľmi dobrý, už roky som ho nepiekla, ďakujem za pripomenutie.
anykama
Pravda ,že na druhý den je ešte lepší len keby vydržal.Super koláčik.
ula2
Je to super koláčik a "tiginko" tam ide len 500g tvarohu nie 1 kg.
sneica
ja mam recept s 2x500g tvarohu...ale som sa stretla aj s 500g tvarohu...inac zakusok je krasny a vyborny...super..:)
ilusa
to sa musi vyskusat,vyzera super a hlavne nie je kysnuty
lusinkab
tento kolacik sa mi velmi paci vyzera velmi zaujimavo :-)
frezia68
Poznám v trocha inej verzii,ale je chutný a ten Tvoj aj veľmi pekný :-)
tatranka
@cica2. Nie to foto je od @aniny .A je to škoda,že si ho stiahla ako svoj,radšej bez fota,pokiaľ nie je obrázok vlastný.@pe čiem tento koláč presne podľa práve podľa stiahnutého receptu. Ona síce uvádza tiež 1 kg tvarohu,ale ja dávam len 500 g a celkom stačí.
havino
ako som recept otvorila, aj ho zavriem, nabudúce tu hod iba link, že nám chceš dať do pozornosti dobrý koláč a nie skopírovať iného prácu a čas, to sa nerobí , je to hanba
damisa
nuž škoda, že nedala len link na tento koláčik a celý ho skopírovala ako svoj, ale ma to inšpirovalo a už sa pečie. Mala som karamelový puding a uvidím ako bude chutiť.
anusu
Ten recept (vrátane fotky) je z môjho blogu ... niekto ho uverejnil na facebooku a vidím, že sa dostal až sem:-)
Inak, to množstvo tvarohu je tam síce 500g, len som to tam dosť nezrozumiteľne uviedla - mala som na mysli 2x250, teda celkom 500g.
Ale robila som to aj z kila, ten tvaroh to vôbec nepokazí ... :-)
menoee
Ja som ho tiez robila a recept mam z facebooku, je skvely, na 2-3 den este lepsi :-)
jankinka
aj ja som ho robila z fcb, a myslim, ze 500g tvarohu bohate stacilo, aby nebol zase pretvarohovany. Ja som davala do tych kociek na cesto este marhule a je to vyborne. Koho to je recept neriesim, lebo chut toho kolaca to neovplyvni, ale zdielam nazor, ze ak fotka, tak vlastna. A aj ta poznamka pri recepte bola trefna - do druheho dna nevydrzal :-)
stella1
ja som si pozrela originálny recept a pochopila som to tak,že tvarohu má byť 500 g. vyzerá super a určite aj je,skúsim :-)
jozka2
ja som tento recept nasla tusim v Lisiaku,je skutocne dobry adruhy bol taky neskutocne dobry pod nazvom ,,Co dom dal"neskutocna dobrota.
hela555
Včera upiekla 15 roč.vnučka každemu chutil,aj druhy krat upečie
qaroh
Našiel som tento recept na FB, ale nevedel som ako sa presne tento koláčik volá. Našiel som potom mnoho receptov, s mnohými názvami, ale originál asi bude prešívaná deka. Tvarohy idú všade dva po 250g, teda spolu 500g a ja som ho trošku prisladil, pretože jeden vanilínový cukor sa mi zdá málo.
barborka609
Dnes som ho upiekla, ale ak mám pravdu napísať, mne sa taký nevydaril ako je na obrázku :( Inak chuťovo je výborný, ale dala by som do neho fakt ešte trochu viac cukru. S tými marhuľami to tiež nie je zlý nápad. Nabudúce si ho vylepším:) Dobrú chuť!
magdal
Výborný koláč, vďačný, rýchli a jednoduchý
mimina
Odporúčam, ukladám, v našej kuchyni si našiel miesto. Ďakujem.
mariaklara
recept je veľmi chutný....ďakujem a odporúčam....idem ho opäť piecť...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia