Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
Z olivového oleja, soli, čierneho korenia, šťavy a kôry z pomaranča a šalvie spravíme marinádu, v ktorej marinujeme prsia dve hodiny.
Potom prsia opečieme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C 7 až 8 minút. Ryžu namočíme do vody na hodinu a potom uvaríme domäkka. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme nakrájaný fenikel a krátko podusíme.
Fenikel osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakrájanú vňať zo zeleru a fenikla. Pridáme niekoľko kvapiek olivového oleja. Šampiňón opečieme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
|