Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Z olivového oleja, soli, čierneho korenia, šťavy a kôry z pomaranča a šalvie spravíme marinádu, v ktorej marinujeme prsia dve hodiny.

  2. Potom prsia opečieme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C 7 až 8 minút. Ryžu namočíme do vody na hodinu a potom uvaríme domäkka. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme nakrájaný fenikel a krátko podusíme.

  3. Fenikel osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakrájanú vňať zo zeleru a fenikla. Pridáme niekoľko kvapiek olivového oleja. Šampiňón opečieme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.