Prepelica na dulovom čatní

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Prepelica na dulovom čatní
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
5 vetvičiek
6 ks
2 ks
200 g
Gaštanový krém:
300 g
100 ml
50 ml
Dulové čatní:
3 ks, zrelé veľké
560 ml
10 ml
30 g
Pena z výhonkov:
150 ml
150 ml
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme ďalej v rúre pri teplote 90 stupňov.

  2. 2

    Gaštanový krém: gaštany skaramelizujeme na troche cukru, podlejeme mliekom a smotanou a varíme domäkka. Uvarené rozmixujeme.

  3. 3

    Dulové čatní: duly očistíme a nakrájame na kocky, ktoré ľahko skaramelizujeme na cukre. Potom ich zalejeme šťavou a zredukujeme na sirup. Dochutíme soľou a octom.

  4. 4

    Pena z výhonkov: všetko privedieme do varu, pridáme cukor, vanilku a smrekové výhonky a necháme hodinu marinovať. Speníme.

Diskusia k receptu

jamarlen
pena zo smrekových výhonkov je už asi pasé teraz, v septembri - takže si naložím to dulové čatní a počkám na prvé jarné prepeličky:))
rád ochutnám , len neviem ako to myslia - napeniť... myslia tou bombičkovou fľašou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia