Prekladané zemiaky tzv. francúzske

Autor receptu: afataga

Myslím, že netreba dopodrobna rozpisovať tento rcp., každý má svoj obľúbený, skôr to sem dávam kvôli tomu, čím to zalievam. Do jedla nedávam cibuľu, syr a pod., najradšej máme klasiku.

8
porcií
50 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistené surové posolené zemiaky nakrájam na kolieska a dám variť na paru do hrnca na cestoviny asi na 15 min., vajcia uvarím na tvrdo, klobásu pokrájam na polkolieska. Neuvádzam množstvá, to si každý urobí podľa seba, ja toho robím veľa min. z 2kg zemiakov.
  2. Na dno pekáča dám trocha oleja, zemiaky, pokrájané vajcia, klobásu a zemiaky. V miske rozmiešam oba druhy smotany s vajíčkami a soľou . Na vrch pokladiem plátky masla. Ak je klobása málo pikantná, prokorením ju. Pečiem odokryté na 200° min. 1,5 hod., aby to malo peknú farbu a chrumkavý povrch aj spodok.