Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou fotorecept

pusta - fotkapusta, 20. júla 2014
Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: pusta

K nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som okorenila a potrela kyslou smotanou. Je to veľmi Zobraziť celý popisK nedeľnému obedu som spravila ľahkú prílohu z prekladaných zemiakov s cuketou a paradajkami, ktoré som okorenila a potrela kyslou smotanou. Je to veľmi chutné,jednoduché, šťavnaté, voňavé, korenené a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať aj samostatne ako hlavné jedlo, taký výborný "eintopf", ked je tu sezóna novej mladej zeleniny.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200/funkcia ventilát °C

Suroviny

3 ks (stredne veľké)
1 ks
4 ks (stredne veľké)
3 strúčiky
 podľa chuti
 podľa chuti
asi 4 vetvičky
250 ml
2 pl




Postup

  1. 1

    Cuketu som pokrájala na plátky o hrúbke asi 3 mm.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky som pokrájala na plátky o hrúbke asi 2 mm...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a paradajky na plátky o hrúbke asi 5 mm.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesnak som pokrájala na plátky.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo 4 vetvičiek tymiánu som stiahla lístočky.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plátky paradajok, rovnako i cuketu a zemiaky som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plochú podlhovastú jenskú misu som vymazala asi 1 CL oleja,...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...rozhodila som do nej plátky cesnaku ...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a začala som vrstvenie zeleniny od užšieho konca podlhovastej jenskej misy, a síce tak, že som najprv položila koliesko zemiaka, na to som dala šikmo koliesko cukety, dve kolieska paradajok, postupne som počet do šírky zvyšovala a kládla v tomto poradí na seba,...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 11

    ...až som zaplnila celú misu.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Všetko som ešte posypala lístkami tymiánu...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    ..vrstvy som posunula rukou na výšku kolmo k sebe,poliala olejom...

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    ...a potrela kyslou pochúťkovou smotanou.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 14
  14. 15

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C na funkcii ventilátor, kým neboli zemiaky pekne do červena a do chrumkava a zmäkla aj ostatná zelenina - u mňa to trvalo 30 minút.

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 15
  15. 16

    Podávala som priamo v jenskej mise a každý si nabral prílohu k nedeľnému obedu sám, podľa svojej chuti. Zloženie zeleniny a ochutenie je veľmi chutné a príprava rýchla a jednoduchá, príloha pôsobí pekne aj farebne. Môže sa podávať aj samostatne ako ľahké veľmi chutné hlavné letné jedlo a výborný eintopf - odporúčam vyskúšať, splnilo moje predstavy aj o rýchlom a ľahkom nedeľnom varení. Prajem Dobrú chuť :-)

    Prekladané zemiaky s cuketou, paradajkami a kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

vydra
Aha. Už sme doma. Nedávno sa naša @pusti čka ako rázne dožadovala od @afagata , že nepridala zdroj receptu, lebo sa to sluší. A teraz? Prečo si nenapísala, že tento recept pochádza z No Salty? Pre Teba to Tvoje nepísané pravidlo neplatí? Len to mi nenapíš, že si o tom nevedela. Na No Salty si ako doma. Máš to perfektne zmapované. Aspoň raz napíš pravdu!
pusta
@vydra ,@vydri čka naša, pretože nie je z No.Salty :-)))
čo sa týka @afataga , ten jej recept nie je z francúzskej kuchyne ani náhodou, @babi ho uviedla na Labuznik.cz, je odtiaľ a okrem toho je to ľudový recept fllámsky, ktorý sa varí v Holandsku a Belgicku, keby si náhodou nevedel. :-)))
vo francúzskej kuchyni je pivo neprípustné, používa sa kvalitné víno :-)
nemaj ma za hlúpu:-)
hovorí sa, že všetky cesty vedú do Ríma, ale v tomto prípade do Žiliny @vydra :-)
dakujem za návštevu pod mojim vlastným receptom, za tvoj milý, dobrosrdečný, inteligentný komentík a prajem ti Pekný deň
pusta
@vydra , @vydricka , ja som ti už raz odpovedala a po pravde :-)
viem, že to nevieš prehltnúť, ale je to tak.
a zradím ti ešte čosi:
viacero varecháčov si všimlo, že jeden "obľúbený varecháč" v máji zatrúbil na odchod z varechy a vzápätí v máji sa zaregistroval ako @vydra a odvtedy trolluje dalej DDDD
nevysvetľuj, aby si sa nemusel zamotávať, okrem toho ti už neodpoviem, lebo tvoje komenty už čítať nebudem. :-)
pusta
@lentak , dakujem, že si sa k vôli tomu unúval :-)
zabudol si však preložiť a zistil by si rozdiel, tiež si zabudol uvariť :-)
k vôli takej hlúposti si sa zaregistroval :DDDDD
od dnešného dňa žiaden zdroj neuvediem, mňa sa nebude týkať tak isto ako mnohých iných, prišiel by si o prácu :-)
je mi ťa ľúto, prajem ti pekný deň a bohumilú prácu v tvojej domácej kuchyni.
pusta
@lentak , veľký omyl, cukety je tam oveľa viac, pozrela som sa pre istotu, a je tam oveľa viac rozdielov :-) a čo chceš pochopiť??? hádam teraz nenapadneš všetkých varecháčov pre rôzne Prekladané zemiaky, ktoré sa len málo od seba odlišujú ??? zbytočne si strácaš svoj užitočný čas.
DDDDD
lusinka1321
tak pani dá inzerát a ešte ju napádate, nechápem, chodte sa inde hádať, recept je super, ja nechodím inde len tu, tak som rada, že si ho tu môžem pozrieť a je mi uplne jedno odkiaľ je podstatne je, že je a som rada, že ho dala aspoň ho môžem skusiť, je to už trapne ako ju napádate, ako by išlo o život, ved sa nepozerajte na jej recept ked nechcete a dajte jej pokoj :-)
kristtin
nechapem co tu furt riesite a ake zabomysacie vojny tu medzi sebou mate :) uzivajte si zivota, varte s chutou....mne sa recept paci ci uz je to original alebo nie, je to v prevedeni @pusta - som rada ze je recept tu .ukladam si ho do knizky, na leto sa perfektne hodi ;)
pusta
@kristtin ,
no vieš, liečia si týmto svoje komplexy :-) ja ich komenty vôbec nečítam, sem - tam sa niečo dozviem z komentárov iných.
teší ma, že tebe sa môj recept páči a si rada, že je tu.
áno, perfektne sa hodí na leto.
dakujm za pekné hodnotenie a uloženie do kk.
pusta
@zdenkaa , videla sosom to foto v linku, ke úžasnéééé.
ak sa ti nedarí pridať foto priamo, pošli ho redakcii a radi ho pridajú.
dakujem za vyskúšanie a skvelú správu.
danika59
tak ja som tento recept použila už viackrát a je to super papkanie....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia