Prekladané zemiaky s baklažánom a paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Postup- Zemiaky som dala variť v šupke do polomäkka.
- Baklažán som nasolila z oboch strán, po 20 minútach som ho umyla a osušila papierovou utierkou.
- Na olivovom oleji som baklažán z oboch strán opiekla, kým nechytil zlatú kôrku.
- Zapekaciu misu som si vymastila olejom. A začíname prekladať. Na spodok som naukladala ošúpané, na kolieska nakrájané zemiaky, ktoré som osolila a okorenila. Solím a korením podľa chuti každú jednu vrstvu. Zemiaky pokvapkáme paradajkovou omáčkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Na to poukladáme kolieska opraženého baklažánu. Každé koliesko som potrela casnakovou pastou a navrch som nakrájala cesnak.
- Na baklažán som poukladala kolieska paradajok.
- Na paradajky šli opäť zemiaky, korenie a soľ, paradajková omáčka, petržlenová vňať, baklažán, cesnaková pasta, cesnak a paradajky.
- Posledná vrstva sú zemiaky, ktoré som opäť zaliala paradajkovým pyré, a dala piecť.
- Piekla som si 60 minút zakryté alobalom pri teplote 200 stupňov Celzia, a 20 minút odokryté na 180 stupňoch. Treba sa však prispôsobiť vašim skúsenostiam s rúrou, ktorú máte doma.
- Hotovo, dobrú chuť!
|