Prekladané šťavnaté kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Zase jeden recept z mojej zbierky pohodlného nedeľného varenia, síce kalorické jedlo, avšak hriešne dobré :-)

3
porcie
20 minút
príprava
40 + 20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila, pokrájala na tenšie rezne, ktoré som nevyklepala, osolila som ich,okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote, kým som pripravila ostatné suroviny, domácu údenú slaninu som pokrájala na plátky,...
  2. ...pripravila som údený polooštiepok, časť som pokrájala na plátky a časť som nastrúhala na jemno.
  3. Do misky som vyklepla vajce, pridala som soľ, škrob, sladkú smotanu, nastrúhala som muškátový oriešok,...
  4. ...pridala som čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu poriadne premiešala vidličkou, rozšľahala a zálievka bola hotová.
  5. Pekáčik som vyliala olejom, položila som vedľa seba plátky domácej údenej slaniny, pokropila som ich zálievkou, na slaninu som položila pripravené kuracie rezne, pridala som časť nastrúhaného syra a syrových plátkov, pokropila zálievkou, pokládla som na syr opäť plátky slaniny, pokropila som ich zálievkou,...
  6. ..na slaninu som položila schwarzwaldskú šunku, pokládla som na šunku syr a pridala som druhú polovicu strúhaného syra, ktorý som pokropila zase zálievkou, na syr som položila zvyšné kuracie rezne, na rezne som pokládla plátky syra a preliala zvyšnou zálievkou.
  7. Časť zálievky stiekla do pekáčika, do nej som položila krížalky očistených zemiakov, pekáčik som prikryla alobalom, vložila piecť...
  8. ...do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, piekla som 40 minút, odstránila som alobal...
  9. ...a pri tej istej teplote som piekla ešte 20 minút, kým sa syr rozpustil, na povrchu sa zapiekol do peknej zlato - hnedej farby a upiekli sa aj zemiačiky.
  10. Pokrájala som prekladané kuracie rezne na porcie, podávala som horúce so zemiačikmi, ktoré sa upiekli spolu s kuracími prsiami, moji chlapi dnes pracovali v záhrade a výborne si pochutnali na výdatnom chutnom obede, ku ktorému si dali dobre vychladený orosený Pilsner Urquell, zo šalátov mali na výber kapustový šalát, čalamádu, baranie rohy a pikantné sladko - kyslé uhorky domácej výroby.
  11. Takto pripravené kuracie sú veľmi šťavnaté, mäkučké, s úžasnou údenou chuťou slaninky, šunky a údeného syra, zjemnené sladkou smotanou, túto vynikajúcu chuť prevzali aj zemiačiky, ktoré sa piekli spolu s kuracími rezňami, je to pohodlné nedeľné varenie, ktoré nevyžaduje veľa práve a výsledok je famozny, odporúčam vrelo vyskúšať, prajem Dobrú chuť :-)