Plnené kačacie prsia
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie prsia som umyla, osušila. Pripravila som pražskú šunku tak, že som na seba uložila 7 plátkov šunky a zrolovala som ju na tesno.
- Do kačacích pŕs som nožom pripravila otvor pre plnku.
- Zrolovanú šunku som vtlačila do otvoru a otvor som uzavrela špáradlami.
- Kačaciu masť so škvarkami som nechala rozohriať, pridala som nakrájanú cibuľu a neopiekla som ju, ale na toto všetko som položila kačacie prsia a spolu som opekala zo všetkých strán a pritom sa opiekla aj cibuľa a ochutila kačacie prsia.
- Prsia som opiekla z oboch strán. Podliala som vínom a nechala odpariť alkohol.
- Potom som mäso osolila, okorenila, posypala rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou a podliala vývarom z kačacích drobkov.
- Dusila som pod pokrievkou do mäkka.
- Potom som prsia odokryla a nechala opiecť.
- Prsia som vybrala na dosku, odstránila som špáradlá a mäso nakrájala na plátky.
- Podávala som s dusenou červenou kapustou a domácimi zemiakovými knedlíkmi. Prajem vám dobrú chuť.