Plnené kačacie prsia

Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia som umyla, osušila. Pripravila som pražskú šunku tak, že som na seba uložila 7 plátkov šunky a zrolovala som ju na tesno.
  2. Do kačacích pŕs som nožom pripravila otvor pre plnku.
  3. Zrolovanú šunku som vtlačila do otvoru a otvor som uzavrela špáradlami.
  4. Kačaciu masť so škvarkami som nechala rozohriať, pridala som nakrájanú cibuľu a neopiekla som ju, ale na toto všetko som položila kačacie prsia a spolu som opekala zo všetkých strán a pritom sa opiekla aj cibuľa a ochutila kačacie prsia.
  5. Prsia som opiekla z oboch strán. Podliala som vínom a nechala odpariť alkohol.
  6. Potom som mäso osolila, okorenila, posypala rascou, kurkumou, mletou červenou paprikou a podliala vývarom z kačacích drobkov.
  7. Dusila som pod pokrievkou do mäkka.
  8. Potom som prsia odokryla a nechala opiecť.
  9. Prsia som vybrala na dosku, odstránila som špáradlá a mäso nakrájala na plátky.
  10. Podávala som s dusenou červenou kapustou a domácimi zemiakovými knedlíkmi. Prajem vám dobrú chuť.