Pečená ryba
Pražma zlatá pečená v papieri na pečenie (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Mali sme málo prácny chutný obed.
Postup
- Dávno sme nemali túto chutnú rybu na stole.
- Ryby som umyla, papierovou utierkou som ich vysušila. Kožu som priečne narezala. Ryby som zvnútra aj zvonku nasolila, okorenila.
- V malej miske som zmiešala 1 pl olivového oleja, pridala som šťavu a kôru z polovice citróna. Natrela som kožu olivovým olejom zmiešaným s citrónovou šťavou a kôrou.
- Pridala nadrobno nakrájanú pažítku a cíbiky z mladej cibuľky, petržlenovú vňať, 2 strúčiky cesnaku.
- Nápň som premiešala.
- Vložila som ju do vnútra ryby. Štetcom som trochu papier natrela olivovým olejom. Rybu som zabalila do papiera.
- Zabalené balíčky s rybami na plechu vložím do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ryba sa pečie podľa veľkosti 20 - 25 minút.
- Upečenú rybu som vybrala z pečiaceho papiera.
- Rybu som podávala s opečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.