Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami

Autor receptu: podravka

Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských rýb.

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Filety z pražmy posypeme korením na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
  3. Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
  4. Prilejeme smotanu a privedieme do varu.
  5. Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.