Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Autor receptu: podravka
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju spolu s ľahkou
krémovou omáčkou, ozdobte olivami a kaparami a ako prílohu pripravte jednoduché varené zemiaky. Toto jedlo je
skutočne najlepším príkladom vysokokvalitnej večere z morských rýb.
Postup
- Filety z pražmy posypeme korením na ryby a necháme marinovať približne 30 minút.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a filety opekáme kožou nadol asi 5 minút.
- Pridáme nakrájané olivy, kapary a opekáme ešte zhruba minútu.
- Prilejeme smotanu a privedieme do varu.
- Filety opatrne obrátime a podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak je to potrebné, na zriedenie omáčky pridáme trochu vody. Povaríme ďalšie 2-3 minúty. Filety presunieme na servírovací tanier, obložíme zemiakmi, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.