Pražma na paprikovej omáčke

Tomáš Opletal
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, 11. mája 2014
Pražma na paprikovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 filety
Špenátová rolka:
300 g
1 ks
Papriková omáčka:
1 ks
1 ks
205 ml
Okrem toho:
300 g




Postup

  1. 1

    Filety pražmy opečieme na masle kožou dolu a potom zľahka aj z druhej strany, opečenú rybu osolíme.

  2. 2

    Špenátová rolka: Veľké listy špenátu sparíme na niekoľko sekúnd a vysušíme. Vykrojíme vnútro z citróna, osolíme, zamotáme do špenátu a poriadne utiahneme vo fólii. Ohrejeme vo vode, vybalíme a nakrájame podľa potreby.

  3. 3

    Papriková omáčka: Na masle opečieme papriku, nakrájanú na menšie kusy a nakrájanú cibuľu. Pridáme smotanu, papriku rozvaríme, rozmixujeme, precedíme a na záver osolíme podľa chuti.

  4. 4

    Tarhoňu uvaríme v slanom vývare, precedíme a prípadne dosolíme.

Diskusia k receptu

safran
@ampara , akú rybu Ti to pripomína? neviem posúdiť
Originálna príloha zo špenátu, skúsim, nezvyčajne pripravená tarhoňa, papriková omáčka je oveľa jemnejšia, ako by sa mohlo zdať...
Tento šéfkuchár solí ryby až po opečení. Má to nejaký skrytý význam? Vzhľadom na krátku prípravu rybieho mäsa predsa nehrozí vysušenie, či?
kukulienka71
Práve pri takýchto profi receptoch by som privítala fotopostup, špenátová rolka vyzerá nádherne, rada by som ju skúsila.
ampara
Nie som extra odborník na ryby,ale minule som robila zubáča a vyzeral presne takto.
jujoska
to by ma zaujimalo, aky by uz len mal dovod klamat autor receptu o druhu ryby
ampara
Ja predsa netvrdím,že klame,ale x-krát sa už stalo,že bol v týchto reklamných receptoch nejaký preklep, neosočujem autora receptu,len som povedala svoj názor. Ak sa mýlim,tak sa ospravedlňujem.
safran
@ampara , jedla som pražmu varenú v bujabéze, ako zlatú oradu, grilovanú v Chorvátsku, pečenú v Španielsku, ale ak nemá hlavu a plutvy, ja to nerozoznám :( no takto upraveného aj zubáča by som si zgustla :-)
Redakcia ma uistila, že text pridával sám pán Opletal, takže na rozdiel od iných "tiež šéfkuchárov" verím, že by si "nešil z ostudy kabát".
vcelka
@ampara , ako myslis - reklamne recepty... ? Za kazdu cenu chces zhadzovat, kritizovat ?
safran
...nebyť tejto poslednej série receptov pána Opletala, nadobudla by som dojem, že texty k receptom od šéfkuchárov pridáva niekto úplne iný, ako oni sami, dokonca, že texty ani neautorizujú, na takej sú často úrovni...
pusta
na tanieri nie je možné spoľahlivo určiť, či je to skutone pražma, možno morský vlk, na 100% sa to vôbec nedá. obe sú to dravé moské ryby, avšak dajú sa na pohľad rozlíšiť podľa tvaru hlavy, tvaru tela, veľkosti, ostrých plutiev.
ako napísala @ , kým tam nie je hlava, plutvy, to sa nerozlíši, odpoved vie len šéfkuchár.
nevidím dôvod, prečo by klamal. trošku silné slová.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia