Praženica - vianočná - z čerstvých kuriatok (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Uznávam a vysoko si považujem kvality rcp a ich tvorcov tu na našej „Vareške“, ale
nedá mi, aby som sa nepochválil! Tu v Des Moines Iowa otvorili nový obchod „Whole
Foods Market“, zameraný výhradne a „celoplošne“ iba na „organické“ produkty. Práve v
ňom sme, ja po 8. a moje lepšie krajšie JA dokonca po 33. roku, našli a kúpili pravé
čerstvé huby „kuriatka“. Z ½ som pripravil výbornú praženicu a z 2., rcp určite
uverejním, uvarím „mačanku so šmetanku“ v kombinácii so sušenými „dubákmi“, po
mojom!
2-3 porcie |
12-15 minút príprava |
Postup
- … pretože som mohol v sobotu 21. decembra 2013 zdokumentovať takýto „fotozáber“, verím už aj tomu, že maškrtná macocha mohla v decembri vyhnať Marušku nazbierať čerstvé lesné jahody!!!
- tak a toto je všetko, čo som na dobrú „decembrovú“ raňajkovú praženicu potreboval
- na 2÷3 PL oleja, tentoraz výnimočne slnečnicového, som na „skleneno“ orestoval na „mesiačiky“ pokrájanú veľkú šalotku, restovanie son „stopol orechom“ čerstvého masla,
- pridal iba papierovým obrúskom očistené a na rezance pokrájané „kuriatka“
- pretože boli „smädné“ pridal som ďalší „orech“ čerstvého masla, dve veľké čerstvé vajíčka, na zvýraznenie vône slovenských hôr čerstvo mletý jalovec, osolil, „oeMČeKoval“, ľahko_jemne premiešal,
- pridal veľkú „kyticu“ aj so stonkami pokrájanej čerstvej petržlenovej vňate,
- ozdobil ešte jednou halúzkou a podával priamo na panvici; k tejto výnimočnej praženici sme prikusovali náš domáci chlebík! … takúto dobrotu prajem aj všetkým Vám u nás doma, na raňajky pod rozsvietenou Vianočnou jedličkou!