Praženica - vianočná - z čerstvých kuriatok (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Uznávam a vysoko si považujem kvality rcp a ich tvorcov tu na našej „Vareške“, ale nedá mi, aby som sa nepochválil! Tu v Des Moines Iowa otvorili nový obchod „Whole Foods Market“, zameraný výhradne a „celoplošne“ iba na „organické“ produkty. Práve v ňom sme, ja po 8. a moje lepšie krajšie JA dokonca po 33. roku, našli a kúpili pravé čerstvé huby „kuriatka“. Z ½ som pripravil výbornú praženicu a z 2., rcp určite uverejním, uvarím „mačanku so šmetanku“ v kombinácii so sušenými „dubákmi“, po mojom!

2-3
porcie
12-15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. … pretože som mohol v sobotu 21. decembra 2013 zdokumentovať takýto „fotozáber“, verím už aj tomu, že maškrtná macocha mohla v decembri vyhnať Marušku nazbierať čerstvé lesné jahody!!!
  2. tak a toto je všetko, čo som na dobrú „decembrovú“ raňajkovú praženicu potreboval
  3. na 2÷3 PL oleja, tentoraz výnimočne slnečnicového, som na „skleneno“ orestoval na „mesiačiky“ pokrájanú veľkú šalotku, restovanie son „stopol orechom“ čerstvého masla,
  4. pridal iba papierovým obrúskom očistené a na rezance pokrájané „kuriatka“
  5. pretože boli „smädné“ pridal som ďalší „orech“ čerstvého masla, dve veľké čerstvé vajíčka, na zvýraznenie vône slovenských hôr čerstvo mletý jalovec, osolil, „oeMČeKoval“, ľahko_jemne premiešal,
  6. pridal veľkú „kyticu“ aj so stonkami pokrájanej čerstvej petržlenovej vňate,
  7. ozdobil ešte jednou halúzkou a podával priamo na panvici; k tejto výnimočnej praženici sme prikusovali náš domáci chlebík! … takúto dobrotu prajem aj všetkým Vám u nás doma, na raňajky pod rozsvietenou Vianočnou jedličkou!