Praženica s droždím

Autor receptu: lenkac

Vhodné na večeru. U nás vždy zabodujem :)

1-2
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle (aj troška oleja, ak je potrebné) si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na strednom ohni ich karamelizujeme (cesnakom som nešetrila).
  2. Keď je základ hotový, pridáme droždie. Keď je droždie roztopené, pridáme horčicu, soľ a čerstvo pomleté korenie.
  3. Posledný krok je pridanie vajíčok. Smažíme, kým praženica nie je podľa našej predstavy (hustota).
  4. Na ozdobenie som použila na tenučko nakrájanú anglickú slaninku, ktorú som položila ešte na horúcu praženicu. Prílohou akékoľvek pečivko.
  5. Niekedy pridávam aj bylinky (podľa nálady).
  6. Dobrú chuť :)