Praženica s droždím
Autor receptu: lenkac
Vhodné na večeru. U nás vždy zabodujem :)
1-2 porcia |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle (aj troška oleja, ak je potrebné) si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na strednom ohni ich karamelizujeme (cesnakom som nešetrila).
- Keď je základ hotový, pridáme droždie. Keď je droždie roztopené, pridáme horčicu, soľ a čerstvo pomleté korenie.
- Posledný krok je pridanie vajíčok. Smažíme, kým praženica nie je podľa našej predstavy (hustota).
- Na ozdobenie som použila na tenučko nakrájanú anglickú slaninku, ktorú som položila ešte na horúcu praženicu. Prílohou akékoľvek pečivko.
- Niekedy pridávam aj bylinky (podľa nálady).
- Dobrú chuť :)