Omeleta s dubákmi
Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú omeletku.
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Takéto krásne dubáky som dostala, úplne zdravé, bez poškodenia.
- Očistila som ich a umyla a nakrájala. Ešte aj ten najväčší klobúk je úplne čistý.
- Nakrájala a pripravila som si cibuľu.
- Masť som dala do rajnice rozohriať, pridala som štipku celej rasce a potom nakrájanú cibuľu a opiekla.
- Do rajnice som dala zovrieť vodu, dubáky som vložila do vriacej vody, poobracala vareškou a vypla. Potom som ich scedila a nechala odkvapkať.
- Pridala som ich k cibuli.
- A ochutila - soľ, mleté čierne korenie a štipka červenej mletej papriky.
- Pomaly som ich pražila 20 min. K hotovým som napokon pridala trošku umu, premiešala, ale už nevarila.
- Pripravila som si omeletku: Vajcia som zmiešala s nasekanou petržlenovou vňaťkou, osolila, okorenila.
- Maslo som nechala rozohriať.
- Vajcia som vyliala a upiekla omeletu.
- Hotové dubáky som uložila na omeletu a podávala s paradajkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.