Omeleta s dubákmi

Pražené dubáky na vajcovo-petržlenovej omeletke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Že ešte huby rastú, som neverila. Pripravila som ich na cibuli a uložila na vajcovo-petržlenovú omeletku.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Takéto krásne dubáky som dostala, úplne zdravé, bez poškodenia.
  2. Očistila som ich a umyla a nakrájala. Ešte aj ten najväčší klobúk je úplne čistý.
  3. Nakrájala a pripravila som si cibuľu.
  4. Masť som dala do rajnice rozohriať, pridala som štipku celej rasce a potom nakrájanú cibuľu a opiekla.
  5. Do rajnice som dala zovrieť vodu, dubáky som vložila do vriacej vody, poobracala vareškou a vypla. Potom som ich scedila a nechala odkvapkať.
  6. Pridala som ich k cibuli.
  7. A ochutila - soľ, mleté čierne korenie a štipka červenej mletej papriky.
  8. Pomaly som ich pražila 20 min. K hotovým som napokon pridala trošku umu, premiešala, ale už nevarila.
  9. Pripravila som si omeletku: Vajcia som zmiešala s nasekanou petržlenovou vňaťkou, osolila, okorenila.
  10. Maslo som nechala rozohriať.
  11. Vajcia som vyliala a upiekla omeletu.
  12. Hotové dubáky som uložila na omeletu a podávala s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.