Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

50ks
porcií

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na náplň.
  2. Bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. Smotanu zohrejeme. Keď začne vrieť odstavíme a nalejeme na bielu čokoládu.
  3. Metličkou vymiešame hladký krém.
  4. Marcipán zmiešame s brandy,
  5. pridáme maslo a rozmixujeme. Marcipánovú zmes spojíme s takmer vychladnutým krémom zo smotany a bielej čokolády. Odložíme do chladničky.
  6. Horkú čokoládu si nad parou roztopíme. Keď dosiahne 46 °C prelejeme na podložku (ideálna je mramorová, takú žiaľ nemám, používam vychladenú podložku zo skla). Špachtľou na čokoládu, premiešavame čokoládu kým sa jej teplota nezníži na 27 °C. V tej chvíli ju opäť presunieme nad paru a zohrejeme na 30-32 °C. Čokoládou ihneď naplníme formičky. Formou zatrasieme a opakovane pobúchame o pracovnú dosku, čím odstránime vzduchové bubliny. Po chvíľke formičku otočíme a prebytočnú čokoládu necháme vytiecť. Formu uložíme do chladničky, kým čokoláda vo forme nestuhne. Pripraveným krémom naplníme formičky a opäť uložíme do chladničky. Po 5-10 minútach čokoládové pralinky uzatvoríme zvyšnou horkou čokoládou. Jahodové pralinky sú robené z obyčajnej jahodovej, tukovej polevy plnené tým istým krémom.
  7. Pralinka v reze.