Praclíky

oriestok - bez fotkyoriestok, 8. októbra 2009
Praclíky
Foto: oriestok

Tento recept som zdedila od svojej mamky. Praclíky máme veľmi radi, navyše ich príprava je rýchla a jednoduchá.

8
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
100 g
200 ml
20 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, vyvaľkáme na 5-6 mm hrúbku a formičkou vykrajujeme praclíky. Kladieme ich rovno na vymastený plech. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a ľubovoľne posypeme syrom, sezamom, ľanovými semienkami, makom, vegetou, rascou... a upečieme.

  2. 2

    TIP: Ak nemáme formičku na praclíky, môžeme z cesta vykrajovať iné ľubovolné tvary alebo len radielkom nakrájať tyčinky.

Diskusia k receptu

tinca
Áno aj ja mám tento recept od maminky a iné ani nerobím,hoci so m vyskúšala rôzne verzie, nakoniec som sa vrátila k nim. Na vianoce pečiem z 2 dávok a sú prvé preč.
evia
Dnes som vyskúšala tento recept a sú ozaj fantastické, dávam si ich do svojej kucharky. Ja som ešte posypala aj slnečnicovými semienkami.
vodnicka
vyzeraju uuzasne..hned by som si dala..urcite ukladam, a vyuzijem pri nejake oslave, alebo rodinnom stretnuti..jaj uz sa tesim na tie chvalospevy :D :D :D
sisula
este nikdy som nic nepiekla so salajkou ... chcem sa opytat, ci tie pracliky maju mat pri peceni taku ostru vonu- neviem to opisat, ale je to taka "chemicka" aroma :) ... neviem ci je to normalne, alebo som nieco dovrzala :/ ... dakujem
maartina
praclíky nám veľmi chutili, boli raz-dva preč :) ...@sisula : určite si nič nedovrzala :) ...tiež ma prekvapila tá ostrá "vôňa" počas pečenia
majka98
...ostra vona je slabe slovo...napriek tomu ze su po upeceni vyborne viac ich so salajkou robit nebudem...nahradim sodou bikarbonou a budu isto zdravsie...ja som mala pocit ze smrdia pri peceni ako cpavok...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia