Poschodová torta - After eight + gaštanová

Autor receptu: ailuj82

Moja prvá... Spodná torta je http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-after-eight-fotorecept/15662- recept.html + ríbezlový džem.

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej. Vyšľaháme do peny. Pridáme gaštanové pyré a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy s priemerom 18cm /spodok vystlať papierom, boky potrieť olejom/ a pečieme 40-50 minút /Ja takú malú formu nemám, tak som použila hrniec - ale pozor, aby nemal umelé uši :)/ Upečenú piškótu necháme vychladnúť a rozkrojíme na 3 časti.
  2. Z mlieka, žĺtka, 50 g cukru a maizeny uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme gaštanové pyré a poriadne vymiešame. V miske si vyšľaháme maslo so zvyšným cukrom /50g/ a zašľaháme aj vychladnutú gaštanovú kašu.
  3. Spodný piškótový plát potrieme višňovým lekvárom, asi 1/3 krému, prikryjeme druhou piškótou, znovu natrieme lekvár a plnku, zakreme poslednou piškótou a vrch a boky torty natrieme zvyšnou plnkou. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodinky, až potom zdobíme!
  4. Čokoládu rozpustíme nad parou a vmiešame do nej med. Z vody /štamperlík/ a cukru uvaríme sirup a pridáme do čokolády. Vypracujeme plastelínové cesto. Pomocou lístkov z ruží tvarujeme lístky. Vyrobíme si aj iné ozdoby.
  5. Práškový cukor a sušené mlieko preosejeme, pridáme bielok, arómu a nastrúhame ceru. Vypracujeme hladkú, lesklú plastelínu. Tortičky vyzdobíme podľa fantázie a príležitosti.
  6. A takto vyzerá v reze.