Poschodová torta - After eight + gaštanová
Autor receptu: ailuj82
Moja prvá...
Spodná torta je http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-after-eight-fotorecept/15662-
recept.html
+ ríbezlový džem.
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej. Vyšľaháme do peny. Pridáme gaštanové pyré a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do formy s priemerom 18cm /spodok vystlať papierom, boky potrieť olejom/ a pečieme 40-50 minút /Ja takú malú formu nemám, tak som použila hrniec - ale pozor, aby nemal umelé uši :)/
Upečenú piškótu necháme vychladnúť a rozkrojíme na 3 časti.
- Z mlieka, žĺtka, 50 g cukru a maizeny uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme gaštanové pyré a poriadne vymiešame. V miske si vyšľaháme maslo so zvyšným cukrom /50g/ a zašľaháme aj vychladnutú gaštanovú kašu.
- Spodný piškótový plát potrieme višňovým lekvárom, asi 1/3 krému, prikryjeme druhou piškótou, znovu natrieme lekvár a plnku, zakreme poslednou piškótou a vrch a boky torty natrieme zvyšnou plnkou.
Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 3 hodinky, až potom zdobíme!
- Čokoládu rozpustíme nad parou a vmiešame do nej med.
Z vody /štamperlík/ a cukru uvaríme sirup a pridáme do čokolády.
Vypracujeme plastelínové cesto. Pomocou lístkov z ruží tvarujeme lístky. Vyrobíme si aj iné ozdoby.
- Práškový cukor a sušené mlieko preosejeme, pridáme bielok, arómu a nastrúhame ceru. Vypracujeme hladkú, lesklú plastelínu.
Tortičky vyzdobíme podľa fantázie a príležitosti.
- A takto vyzerá v reze.