Pórovo-zemiakový krém s kokosovým mliekom a limetovou šťavou(fotorecept)

Autor receptu: katkat

Príjemná obmena jednoduchej, v našej domácnosti obľúbenej klasiky. Recept som odkukala v rodine, kde som pracovala ako pestúnka, aj keď presné množstvá, ingrediencie a pomery neviem. Ale veď podľa chuti:)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pór si očistíme a nakrájame na kolieska. Treba dávať pozor, či medzi vrstvami póru neostalo blato, ako sa často stáva.
  2. Zemiaky tak isto očistíme a nakrájame na kocky, alebo jednoducho nejaké menšie útvary.
  3. V hrnci si rozpustíme trochu masla(alebo rozohrejeme olej).
  4. Nakrájaný pór hodíme do hrnca a trošku opražíme.
  5. Pridáme zemiaky a premiešame.
  6. Teraz to cele zalejeme vodou, tak aby zelenina bola akurát zakrytá. Osolíme a na miernom ohni varíme do mäkka.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Ja ešte pred tým odlievam trochu vody, pretože ja to mám rada pekné husté, kto má rád redšie, nemusí odlievať.
  8. Pridáme kokosové mlieko(ja dávam na toto množstvo asi tak 200-300ml) a šťavu z jednej limety. Tieto množstvá sú orientačné, treba chutnať, ja všetko robím len tak od oka.
  9. No a servírujeme :) Ja som si ešte na panvici na sucho opražila trošku baklažánu, ktorý sa zabudnutý povaľoval v chladničke a posypala. Takéto množstvo polievky je pre dvoch ľudí na jeden a pol krát:)