Pórová polievka

brigita - fotkabrigita, 13. júna 2010

Rýchla príprava chutnej polievky. Recep mám od dcéry.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3-4 ks
1,5 l
1
1 ks




Postup

  1. 1

    Pór nakrájame na kolieska,cibuľu na pásiky a zemiaky/očistené/na asi 2 milimetrové kolieska. Dáme do hrnca a zalejeme vodou asi 3 cm nad zmes. Necháme variť a po zmaknutí rozmixujeme , najlepšie tyčovým mixerom,až potom posolíme a pridáme korenie, najlepšie je biele.Chvíľku necháme povariť pridáme kyslú smotanu,hneď podávame. Ja mám ale radšej dať smotanu až na taniery.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Dobrý deň, máme radi, ale varíme ju skôr na červeno - trochu zápražky s paprikou, bez smotany. Napíšte prosím, aká má byť smotana, či sladká alebo kyslá a potom ju určite vyskúšame.
jankulka79
robievam často no na koniec ešte pridávam trošku muškátového orieška a petržlenovú vňať. Do taniera potom ešte opražené kocky chleba
garanco
Pri týchto receptoch je výborné, že človek môže skombinovať viaceré nápady. Myslím si, že ani kyslá, ani sladká smotana nemôžu pokaziť chuť tejto polievky. Do takého typu polievok majú naše deti rady opražený chlebík, ako to spomína Janka, alebo kukuričné lupienky.
garanco
Dnes mala táto polievka úspech, všetkým jedenástim chutila /to prišli vnučky ukázať vysvedčenie a všetci boli pozvaní na obed/. Recept som trochu upravila. Na začiatku som opražila cibuľku, jednu mrkvu nakrájanú, potom pór a zemiaky. Smotanu som dala sladkú a nakoniec som pridala páročky a každý si pridal na tanier kukuričné lupienky.
gladys
Výborný recept, tiež ho ochucujem ako Janulka. Moja obľúbená polievka.
julka33
urobila som presne podla receptu ale som pridala aj to co garanco spominal a smotanu som dala az v tanieri chuti vyborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia