Pór v horčicovo - citrónovej omáčke fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 13. septembra 2012

Suroviny

4 ks
2 PL
1 hrnček
2 - 3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pór dôkladne umyjeme, odrežeme zelené časti a odstránime vrchnú vrstvu listov. Dolnú časť listov odrežeme tak, aby sa pór nerozpadával - ponecháme časť koreňovej bázy. Potom pór pozdĺžne prekrojíme na polovice.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozohrejeme olivový olej, pór naň rozložíme reznou stranou nadol a na miernom ohni opekáme cca 5 minút. Opekala som len z jednej strany.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Skontrolujeme či sa pór dostatočne opiekol. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme vývar (mala som z tekvicových semienok a petržlenu). Panvicu prikryjeme a pór dusíme cca 10 minút. Pór vyberieme a rozložíme na servírovací tanier.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice k vývaru pridáme citrónovú šťavu a horčicu, metličkou rozmiešame a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čiernym korením.

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenou zálievkou zalejeme pór a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu, ale chuti aj samostatne. Recept som skúšala prvý krát, ale určite nie posledný krát. Zdroj: http://americanfood.about.com/od/vegetablesidedishes/r/Warm_Leeks.htm

    Pór v horčicovo - citrónovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
Svěží vítr na Vareše s krásnou fotkou. Díky za neotřelý a zajímavý recept!
marianne69
super receptik a ako krasne "nastajlovany" na tom tanieriku to vyzera fakt profesionalne
adkas
dalsi super receptik od teba, len skoda, ze moj drahy je taky silny masozravec:) a samej robit... no mozno niekedy vyskusam... vyzera to zaujimavo
rea1
@adkas , ved drahemu k tomu upec kus krkovice a budete spokojni obaja. ja to tak robim synovi a mam doma klud. obaja si prideme na svoje. :-)
evusik
u nás tiež ako veľmi zaujímavá príloha... takú omáčku s dijonskou horčicou mám veľmi rada... pekný recept :-)
lyali
Tvoj tanier je krásne prekvapenie - krásne naaranžované a na prvý pohľad niekto hneď neuhádne pór. A vieš čo? Narobila si mi chute na zeleninové jedlo :-) Mäso veru nemusí byť vždy..
zenfira
Milujem por, takze ukladam do KK a pri najblizsej prilezitosti vyskusam. Inak velmi pekna foto ;-)
salinka
Velmi pekne pripravene jedlo. Tu omacku urcite vyskusam.
tatranka
Recept som si uložila máme radi pór,len mám málo receptov aby som to trochu obzvlaštnila.Tvoj recept je veľmi pekný a aj dobrý.Tvoja značka @zirafnika je pre mňa zárukou.
marikafil
Vyskúšané, zjedené:-) Nabudúce pokrájam pór na menšie kúsky, lebo taký podusený sa dosť ťažko krája. Mali sme k tomu len trošku opekaných zemiakov. Chutilo, určite zopakujem!
zirafninka1
Dakujem za mile komentare. @marikafil my sme si vzdy prelozili na tanier,odrezali tu korenovu nejedlu cast - take 1-2 cm (tam to ide lahko) a potom uz boli vrstvy poru oddelene. Tie sme potom pomocou priboru rolovali -prekladali a jedli kazdy list - vrstvu zvlast.
monzet
Je to ozaj vynikajúce!Dnes som mala na obed,k tomu zemiačiky s petržlen.vňaťou,paráda.Vďaka za inšpiráciu...
michsamant
Zohnala som dnes por (zazrak, ten u nas nebyva) a rozmyslala co s nim. Tak uz viem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia