Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinou

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 16. mája 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pomarančový dezert so špargľovou zmrzlinouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Špargľu ošúpeme a uvaríme domäkka v mlieku. Rozmixujeme a prepasírujeme. Pridáme smotanu a 100 ml mlieka, cukor a dáme zovrieť. Medzitým vyšľaháme žĺtky. Zovretú zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vyšľahané žĺtky a šťavu z citróna. Nakoniec dáme do stroja na zmrzlinu a spravíme zmrzlinu.

  2. 2

    Panna cotta z červeného pomaranča: Smotanu, mlieko, cukor a pyré zohrejeme na 60 °C. Odstavíme, pridáme trošku farbiva a vopred namočenú želatínu. Premiešame, nalejeme do foriem a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Pomarančová pena: Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Smotanu vyšľaháme s farbivom a potom zľahka spolu premiešame. Pridáme kôru, šťavu, roztopenú želatínu, dáme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist