Pomarančový a grepový puding (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Chytila ma chuť na pomaranč. Spomenula som si na seriál o Kataríne Veľkej, ako jej chutila pomarančová zmrzlina. Ale na zmrzlinu som si netrúfla. Puding! Pozrela som si na nete, či nájdem recept na pomarančový puding. Našla som. Síce bol ako ingrediencia uvedený pomarančový džús z krabice, pustila som sa do tej alchýmie s pomarančami a grepom, ktoré som mala doma k dispozícii. Výsledok je osviežujúci dezertík, ktorý je príjemný na zimu a bude iste dobrý aj v lete.

2-5
porcie
20-30 minút
príprava
2-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tak poďme na to. Najprv si uspíme dieťa. Ak dieťa nespí, zapájame ho do hry procesu prípravy pudingu. Puding ale pre malé deti neodporúčam, má výraznú citrusovú chuť a okrem toho, mohli by sa vyhádzať. Ak máme veľké deti, nesnažíme sa ich uspať ani zabávať mávaním varešky, zavolali by na nás ujov v bielych plášťoch. Puding si ale dajú. Prvú pudingovú várku som pripravila z 300 ml pomarančovej šťavy a 200 ml sójového mlieka. Toto bol pomer v originálnom recepte. V originálnom recepte nie je sójové mlieko ale iba voda. No urobila som si po svojom. Príde mi to s mliekom viac pudingové. Druhú várku som robila z opačného pomeru: 200 ml grepfruitovej šťavy a z 300 ml sójového mlieka. Ale poďme po poriadku.
  2. Puding pomarančový: Pomaranče som si odšťavila aby som mala 300 ml (3 ks pomarančov) Sójové mlieko som zarobila: 2 kopcové PL a 200 ml vody. Do hrnca som odliala 100 ml mlieka. Zbytok mlieka som zmiešala s vanilkovým pudingom a potom s cukrom (3 - 4 PL) a vyšejkrovala v pohári s kelímkom. Pridala som pudingovú rozrábku do šťavy z pomaramča, premiešala a keď mi zovrelo mlieko, pomaly za stáleho miešania priliala do hrnca. Miešala som cca 2 - 3 minút, keď to začalo bublať, odstavila som. To už som mala dosť hustý puding.
  3. Takto puding vyzeral...
  4. Naliala som ho do dvoch misiek s piškótami do plna, ozdobila detským keksíkom a hroznom a nechala vychladnúť.
  5. Teraz ten grepový: vyšťavila som grep. 200 ml. Sójové mlieko: 3 PL: 300 ml vody. 100 ml mlieka som zmiešala s grepovou šťavou. Dala som to do hrnca a čakala, až to zovrie. 200 ml mlieka som prešejkrovala s vanilkovým pudingom a 4 PL cukru. Pomaly som to priliala do hrnca, keď sa dostal do varu. Miešala ani nie 2 minúty a puding zhustol.
  6. Toto je puding grepfruitový...
  7. Vyliaty v miskách s piškótami, nakrájaným banánom, ozdobené detským keksíkom a hroznom. Misky som teraz naplnila tri nie úplne doplna. Dozdobila som misky po vychladnutí ešte grankom.
  8. Ak vyskúšate, prajem Dobrú chuť :)