Pomarančovo-arašidové pralinky
Autor receptu: heysugar
Moje prvé domáce čokoládové pralinky :)
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si vytemperujeme čokoládu. Ja na to nemám doma zariadenie, preto som použila nasledovný postup, vďaka ktorému bola moja čokoláda vo výsledku rovnako lesklá - rozpustila som si 140 g čokolády nad vodnou parou, iba do momentu kedy sa roztopí, ani o sekundu dlhšie. do tejto rozpustenej čokolády som následne pridala zvyšných 60 g a nechala rozpustiť. teplota sa takto znížila a čokoláda bola pripravená na použitie. Vymazala som ňou steny silikónovej formičky na čokoládu a odložila na 30 min. do chladničky.
- Na plnku som si namočila do rumu kandizovaný pomaranč a zatiaľ nad vodným kúpeľom zmiešala olej, arašidové maslo, kakao a med, pridala som pomaranč a nechala vychladnúť.
- Plnkou som naplnila formičky, v ktorých nám zatiaľ zachladla čokoláda a opäť som plnku zalialala roztopenou čokoládou. Po 2 hodinách v chladničke som mala doma pralinky, ktoré by mohli chuťou konkurovať aj tým belgickým :) nabudúce však ešte budem musieť trocha popracovať na tom, aby sa mi na niekotorých neurobili vzduchové bublinky.