Pomarančovo-arašidové pralinky

Autor receptu: heysugar

Moje prvé domáce čokoládové pralinky :)

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si vytemperujeme čokoládu. Ja na to nemám doma zariadenie, preto som použila nasledovný postup, vďaka ktorému bola moja čokoláda vo výsledku rovnako lesklá - rozpustila som si 140 g čokolády nad vodnou parou, iba do momentu kedy sa roztopí, ani o sekundu dlhšie. do tejto rozpustenej čokolády som následne pridala zvyšných 60 g a nechala rozpustiť. teplota sa takto znížila a čokoláda bola pripravená na použitie. Vymazala som ňou steny silikónovej formičky na čokoládu a odložila na 30 min. do chladničky.
  2. Na plnku som si namočila do rumu kandizovaný pomaranč a zatiaľ nad vodným kúpeľom zmiešala olej, arašidové maslo, kakao a med, pridala som pomaranč a nechala vychladnúť.
  3. Plnkou som naplnila formičky, v ktorých nám zatiaľ zachladla čokoláda a opäť som plnku zalialala roztopenou čokoládou. Po 2 hodinách v chladničke som mala doma pralinky, ktoré by mohli chuťou konkurovať aj tým belgickým :) nabudúce však ešte budem musieť trocha popracovať na tom, aby sa mi na niekotorých neurobili vzduchové bublinky.