Pomarančové pralinky s rumom a pistáciami (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Je to jeden z tých receptov, pri ktorých sa človek nemusí zatvoriť do kuchyne na celý deň, zapojiť do akcie polovicu spotrebičov a vystriedať arzenál kuchynských pomôcok. Je jednoducho jednoduchý.

35-40
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: papierové košíčky malé. Pripravíme si všetky suroviny. Sušienky v igelitovom vrecku s pomocou valčeka rozdrvíme.
  2. Pridáme pistácie a nasekáme ich (nie úplne nadrobno). Prilejeme rozpustené maslo, rum, pomarančovú šťavu, prisypeme strúhanú pomarančovú kôru a zmiešame.
  3. Zmes odložíme do chladničky na 10-15 minút.
  4. Pomocou malej lyžičky tvarujeme približne rovnako veľké guľky-pralinky.
  5. Opäť uložíme do chladničky, bude sa s nimi lepšie pracovať. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Guľky napichneme na špáradlo,
  6. namočíme do čokolády a uložíme na plech (tácku/tanier) pokrytý alobalom, alebo papierom na pečenie. Miesto po dierke od špáradla zakryjeme perličkou (perličkami) na zdobenie.
  7. Odložíme na chladné miesto, aby čokoláda stuhla.
  8. Uložíme do papierových košíčkov..
  9. .. a podávame.
  10. Najlepšie chutia vychladené, takže servírujeme studené! Pri izbovej teplote strácajú pevnosť a získavajú kašovitú konzistenciu, čo nie je príliš žiadúce. Je preto dobré radšej podávať menej kúskov na malom podnose a keď sa míňajú, priniesť ďalšie :)