Pomarančová torta s dvoma druhmi krému (fotorecept)

Autor receptu: selmapuma

Pre syna na 14. narodeniny. Je trocha pracná , ale syn si ju zaslúži .....všetko najlepšie

120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. upečieme si 2 rolády a tortu podla rozpisu a nechám vychladnúť
  2. pripravím si plnku na rolády: v mlieku uvarím pudingy a hned do horúceho vmiešam maslo a vzápätí kyslú smotanu , natriem na rolády a dám do chladničky.Zvyšný krém budem potrebovať na bok torty
  3. na plnku do torty si zmiešam všetky ingrediencie
  4. prichystám si tortu: prekrojený kus vrátim na dno formy a potriem džemom
  5. keď mi už rolády vychladli môžem ich nakrájať na rovnakú hrúbku
  6. obložím kraje tortovej formy a dám trocha tvarohovej plnky
  7. na vrch uložím ďalšie rolády a natriem krémom až kým sa tortová forma naplní
  8. vrchnú časť korpusu polejem pomarančovou šťavou
  9. tortu natriem zvyšnou plnkou a prikryjem pomarančovým korpusom a dám do chladničky dobre vychladiť, cca po 2 hod. ju vyberiem z formy a natriem boky plnkou čo mi ostala z rolád
  10. nad parou si roztopím čokoládu a ozdobím tortu
  11. prerezaná vyzerá nejak takto