Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Židovská kuchyňa má veľa vynikajúcich receptov, mám ju veľmi rada a dnes som vybrala zo svojej zbierky recept na kuracie stehná. Upečené stehná sú ľahko pikantné, svieže po citróne, majú vynikajúcu chuť vína, jemne cesnakové, chuť je doladená tymiánom. Majú vypečenú chrumkavú červeno-hnedú kožičku a pomalým pečením sa mäkkučké mäsíčko priam oddeľuje od kosti a rozplýva v ústach.

2
porcie
12 hodín minút
príprava
2 a 1/2 hodiny + 15 minút
na 160/200 °C

Postup

  1. Kuracie stehná som položila do pekáčika.
  2. Z každej strany som ich riadne osolila, preliala som ich olejom a odložila som ich na noc do chladničky - na 12 hodín odpočívať.
  3. Ráno som ich vybrala z chladničky, pridala som cesnak a posypala som ich tymiánom.
  4. Posypala som ich na jemno pokrájanou sušenou štipľavou chilli papričkou.
  5. Pridala som citrónovú šťavu.
  6. Podliala som ich vínom Chsrdonay, môžete použiť iné suché kvalitné biele víno, ktoré vám chutí. Na víne si dajte záležať, musí byť naozaj kvalitné, také, aké by ste radi pili aj vy sami. Nekvalitné víno jedlo len pokazí.
  7. Pridala som ešte olej a prikryté som ich vložila piecť do trúby.
  8. Piekla som ich pomaly v trúbe na 160 stupňov C 2 a 1/2 hodiny, potom som ich odokryla, zapla som funkciu grill a dopiekla ešte 15 minút pri teplote 200 stupňov C, kým kožička dostala červeno - hnedú farbu a bola krásne chrumkavá, zatiaľ čo sa šťavnaté mäkkučké mäsíčko oddeľovalo od kosti.
  9. Podávala som horúce s dusenou ryžou a stehná som podliala chutnou vypečenou šťavičkou.
  10. Výhodou pomalého pečenia je, že netreba pri tom stáť, upečie sa prakticky samo a výsledok je vynikajúci. mäso sa pri pomalom pečení nevysuší.