Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Veľmi chutné kuracie stehná pečené na masle s bylinkami a so skaramelizovanou zeleninou som pripravila veľmi pomalým pečením, pridávam zase recept na pohodlné nedeľné varenie pre záujemcov

2
porcie
20 minút
príprava
240 + 15 minút
na 80/200 °C

Postup

  1. Kuracie stehná som umyla, osušila,...
  2. ...poriadne osolila z každej strany, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  3. ...na panvici som rozohriala maslo s olejom,...
  4. ...na strednom plameni som opražila kuracie stehná najprv z jednej strany, a to kožou dole, nie na silnom, maslo sa nesmie spáliť,...
  5. ....potom som ich opiekla z druhej strany, zatiaľ som kuracie stehná položila do pekáčika...
  6. ...na ten istý tuk som dala mrkvu, petržlen, pokrájané na hrubé kusy a červenú cibuľu pokrájanú na hrubé kliny,za občasného miešania...
  7. ...som nechala zeleninu skaramelizovať,...
  8. ...pridala som ju aj s tukom ku kuracím stehnám v pekáčiku, pridala som citrónovú šťavu,...
  9. ...posypala som všetko rozmarínom a tymiánom, nezakryté som ich vložila piecť do rúry,...
  10. ...ktorú som mala už predhriatu na 80 stupňov C a piekla som pomaly plné 4 hodiny pri tejto teplote na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, na záver som ešte zvýšila teplotu na 200 stupňov C a dopiekla som stehná do peknej zlato - hnedej farby, kým kožička nebola pekne do chrumkava vypečená - asi 15 minút.
  11. Podávala som ich horúce s varenou ryžou basmati, so skaramelizovanou zeleninou a s miešaným šalátom z mladých listov baby špenátu, rukoly a červeného mangoldu.
  12. Kuracie stehná sú veľmi šťavnaté a mäkkučké vo vnútri, sú ako masielko, priam sa rozplývajú v puse, nad jemným mäsíčkom je do chrumkava vypečená kožička, je to veľmi osviežujúce jemné voňavé jedlo po citróne a bylinkách, mali sme včera na obed ako jeden z mojich receptov pohodlného nedeľného varenia v jarných tónoch, ak máte chuť vyskúšajte, prajem vám Dobrú chuť :-)