Pomaly pečená kačka

egreska - fotkaegreska, 31. marca 2010
Pomaly pečená kačka
Foto: egreska

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kačku večer pred pečením riadne umyjeme,nasolíme a orascujeme. Vložíme do pekáča v ktorom sa bude piect a dame na noc do chladničky.Ja pečiem v rímskom hrnci,v nom chutí najlepšie.Na druhy den rano zapneme ruru na 140-150 st a kačku tam šupneme tak ako je.Nič nepodlievame ,nič s nou počas pečenia nerobíme ,ani neotvarame ruru .Kačku pečieme asi štyri hodiny, potom do hrnčeka zlejeme mast čo sa vytopila a kačku dame ešte zapiect odokrytu na 200 st par minut.

  2. 2

    Kačka je fantasticka a bez roboty, uz ju takto robím roky .

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež ju večer nasolím,ale poriadne,takže potom na druhý deň ju musím trochu opláchnuť a ešte ju aj popichám,aby lepšie pustila masť.
sovka62
Aj ja ju večer nahrubo natriem soľou a ráno opláchnem. Pečie sa potom krásne do červena. Ale vyskúšam aj tvoj recept, aj keď to bude trvať, lebo kačice pečiem pre rodinu len na Trnavský jarmok a ten je v septembri.
používateľ nemá avatar
isa
isa
A ja dávam dovnútra majoránku a dve jablká,na jeseň papriky.Ostatné tiež podobne ako vy.Niekedy surovú rozpolím,tak sa do chrúmkava upečú obidve strany.
evakosziklova
mne maminka povedala, ze kacka sa pecie tak dlho kolko ma kil, ak ma kacka 5 kilogramov tak 5 hodin pecieme
zela
Kačku nasolím a nechám stáť 2-3 hodiny Potom ju dám do pekáča a vložím do nej sklenú,umytú fľašu,podlejem trochou vody a pečiem asi 4 hodiny,ale po pol hodinách ju polievam a prepichujem vidličkou.Po upečení ju vytiahnem,pokrájam špeciálnymi nožnicami tak,že fľaša ostane ležať na chrbte kačky.Fľašu opatrne vyberiem/je horúca/ a kačku dokrájam na malé kúsky. Na 10-15 minút ju dám znova piecť.
1956
Ja tiež robím kačku alebo hus podobne. Nasolím a dobre posypem mletou rascou,dám do chladna a na druhý deň dám dovnútra kačky jabĺčko, prikryje a nechám piecť. Ak je mastnejšia zlievam masť a pred dopečením odokryjem a nechám do chrumkava zapiecť. Už sa mi zbiehajú slinky. Prajem všetkým požehnané Veľkonočné sviatky,veľa zdravia a spokojnosti .
tinca
Áno súhlasím so Sovkou aj mňa mamina naučila takto piecť kačku, ale aj hus, večer nasoliť, do rána postáť, umyť a znovu nasoliť. A to jablko vnútri nemá chybu, o tom som tu už písla. Egreška, napíš prosím ťa, kde kúpim ten rímsky hrniec. Všetci ho chválite, nemám ho,ale rada si ho kúpim. Díky.
arkoiris
Čaute babenky,ja to tiež tak robím iba s tým rozdielom,že ju predtým ako ju dám do rúry potriem mliekom a potom potieram každú pol hodinu z jednej i druhej strany.Je úplne božská mäkučká,červená ako z reklamy a chutí bombovo,už sa neviem dočkať nedele.Pekné sviatky Vám všetkým prajem.
katy32
NA rádiu F1 sexica Jitka Asterová vrelo odporúčala tento recept s tým, že kačičke do bruška dá lyžicu medu, treba potom dobre uzavrieť, aby nevytiekol von, prisahá, že je toto jedlo je skvelé afrodiziakum,:-))
komodor
Toto musím vyskúšať dúfam, že bude šťavnatá.
enerrgizer
moja je už nasolená v chladničke :-) vidím, že tvoja je s plnkou, nedávaš do nej jablká?
enerrgizer
bola výborná :-) dal som do nej jablko a plnku som robil vedľa v alobale...
eraserhead
@egreska tiež som skúsil teplotu a čas pečenia podľa Teba, rascu som nepoužil, kačke som dal do brucha riadnu vetvu rozmarínu a Veltlínske zelené. Bolo to vskutku výživné jedlo.....
danulatenko
a este pat detailov: -pecie sa prikryta?
-a tych 140°C je teplovzdusnych s ventilatorom alebo klasicke spodne a vrchne pecenie...
- a moze sa aj naporcovat pred pecenim?
Som zaciatocnik, vopred dakujem za odpovede.... :D
egreska
@danulatenko ano prikryta,najlepšie v hlinenom hrnci (rímskom),pečiem v elektrickej rure takže 140 st-spodný a vrchný ohrev,myslím že môžeš aj naporcovat ale ja ju robím vždy v celku ..nech sa ti vydarí..
caesar535
ahoj egreška, pozorne som si prečítal Tvoj recept na pečenú kačku v rímskom hrnci. dnes som sa konečne odhodlal k tomuto činu. no musím povedať, že je to tak ako si povedala, klobúk dolu, veľmi pekne Ti ďakujem za tak dobrú radu. julian
kimika
Egreska, dnes som piekla podľa teba kačku v rímskom hrnci. Je naozaj perfektná, jemná, šťavnatá, jednoducho fantastická! A ozaj bez roboty. Od teraz už budem piecť len takto :) Vďaka za recept!
smorko
Je to hotové nebíčko v papuľke a robota žiadna.Ďakujem za recept☺☺☺
lukas162
Výborný recept, ale ja pečiem kačku vždy 12 hodín. O 00:00 ju dám piecť, o 06:00 ju otočím a o 12:00 je hotová. Len ju položím na plech, nepodlievam. Pečiem pri 100 stupňoch.
karolina
Ahoj Egreška, takže minulú nedeľu som piekla kačicu podľa Tvojho receptu, priznám sa, mala som trochu obavu - občas som do rúry aj "nakukla", ale výsledok bol dokonalý, len jednu chybu to malo: "tá kačka bola tak perfektná, že sa hneď zjedla", takže ďakujem, že si sa podelila o recept
egreska
tak to je najväčšia odmena od stravníkov ,ked všetko zjedia ..som rada že vám chutilo..
helaxa
ďakujem za recept, na budúci týždeň robím
ferrari
Po zhliadnutí tvojich receptov som bol nadšený. Varenie a pečenie je môj koníček a všetko doma okolo kuchyne robím ja. Tá pečená kačka vyzerá super. No zdá sa mi že je aj plnka... Nedalo by sa prispieť aj týmto návodom na dobru plnečku??? Len preto, lebo sa mi zdá, že máš také "normálne-gazdovské" recepty , nie ako teraz frčia tie rôzne tzv. zdravé recepty.
egreska
@ferrari dakujem za pochvalu..plnku vždy nechávam na môjho otca ,on robí výbornú..presný recept neviem ,ale je to viac-menej klasika len pridáva tam navyše medvedí cesnak,minerálku a mandle.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@zela , chcela by som vedieť, čo v tej kačke tá sklenená fľaša urobí. Načo sa tam dáva?
marianne
@egreska rimsky hrniec si mala namoceny vo vode,ked si kacku mala cenu noc v chladnicke? uz som jeden odpalila,nerada by som aj ten druhy:-)
tiginko
určite áno @nazarboncuk , ja konfitujem kačku bežne v jenskej mise v rúre, určite sa dá aj piecť podľa tohto receptu....
ivav
Rímsky hrniec /hlavne neglazovaný/ sa musí ponoriť aspoň na 15 min. do vody, nasiakne vodou a tá sa pri pečení vyparuje, preto je mäsko mäkkučké. Pred dopečením odkryť, aby bolo chrumkavé a malo farbu.
Hrniec sa vkladá do studenej rúry, ináč môže puknúť.
Dostať ho v domácich potrebách a v Hypernove občas s veľkou zľavou.
helaxa
Pečiete kačku prikrytú alebo odokrytú, tento krát sa mi rozpadla. Mala by som asi častejšie piecť a prísť na to sama. Ale v októbri som ju tiež piekla zakrytú a nerozpadla sa mi. Ďakujem
egreska
@helaxa pečiem ju zakrytu v hlinenom pekáči..ked je hotová,zlejem masť a pečiem ešte asi 1/2 hodinku odokrytú do chrumkava.. záleží aj aká veľká je kačka ,podla toho treba odhadnúť čas pečenia..
helaxa
Ďakujem. Asi teraz skúsim kačku z trhu, myslím , že aj v októbri bola z trhu. Táto mala teraz 2 kg z obchodu a piekla som ju v jenskej mise aj s poklopom. Už sa mi to stalo, že sa mi kačka rozpadla, potom som roky nepiekla
dasapp
dnes ju robim na obed tak som zvedava aka bude))))
jaricka
vyskusala som,vyborna :) a bez roboty :) urcite odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia