Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)

4
porcie
20 minút
príprava
60/240 minút
na 180/100 °C

Postup

  1. Na plnku som si pokrájala dve cibule, cesnak podľa chuti a slaninu na kocky, a dala upražiť tak, aby cibuľa bola do zlata a slaninka vypečená. Medzitým som si pokrájala pečivo - tmavé - na kocky, dala do misy, pridala pokrájanú petržlenovú vňať, majoránku, soľ, korenie, vajcia, a po upražení aj cibuľu so slaninkou. Pokrájala som na kocky všetky vnútornosti a primiešala do plnky.
  2. Hruď som naplnila a zachytila špajlami, aby plnka nevyšla von.
  3. Dala do pekáča, osolila, orascovala a podliala vodou, pridala pokrajanu cibuľu, pár strúčikov cesnaku, prikryla a dala piecť na 180 st. C na hodinu. Po hodine som znížila teplotu a piekla ešte 4 hodiny na 100 st.C Občas som pozrela, poliala výpekom a mäsko opatrne otočila.
  4. K mäsku som podávala tiež pomaly pečenú zeleninku - zemiaky, cviklu, mrkvu, petržlen a červenú cibuľu, ktorú som pri podávaní poliala výpekom z maska.
  5. Naplnená hruď: