Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou fotorecept

pusta - fotkapusta, 31. októbra 2013
Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept)
Foto: pusta

Ked som prišla k môjmu najlepšiemu priateľovi, zabil doma kukuricou vykŕmenú kačku z jeho dvora, ošklbal za tepla a odložil do chladničky. Potom som Zobraziť celý popisKed som prišla k môjmu najlepšiemu priateľovi, zabil doma kukuricou vykŕmenú kačku z jeho dvora, ošklbal za tepla a odložil do chladničky. Potom som ju ja vypitvala, dočistila, odrezala som hlavu, krk, krídla a spolu s drobami som ich odložila do mrazáku, bude výborná polievka a ešte nejaká dobrota. Kačku som nasolila, na 24 hodín odložila do chladničky, vložila som do nej jablko,upiekla pomaly do chrumkava a túto úžasnú pochúťku som podávala s červenou kapustou a žemľovou knedľou bola to bašta.

1 kačka pre viac osô
porcia
24 hodín minút
príprava
4 hodiny minút
na 160 °C

Suroviny

2500 g vykŕmená kukuricou vo vypitvanom stave
podľa chuti
1 ks
50 ml
podľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kačku som vložila do pekáča, na koži som spravila ostrým nožom šikmé zárezy, ale nie až do mäsa, poriadne som ju nasolila z vonka i z vnútra, soľ som riadne vmasírovala rukami i do zárezov, aby sa ochutilo mäsíčko skrz naskrz, odložila som ju odpočívať na 24 hodín do chladničky. V deň pečenia som ju opláchla pod prúdom tečúcej studenej vody, aby sa zbavila nadbytočnej soli, vrátila som ju do pekáča a osušila som ju papierovou kuchynskou utierkou.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablko som umyla, prekrojila na polovicu, zbavila som ho stopky a vykrojila som jadrinec, neošúpala som ho.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablko som vložila do brušnej dutiny a kačku som posypala celou rascou.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kačku som otočila v pekáči prsiami nadol a posypala som ju rascou aj na chrbte, podliala som ju asi 100 ml studenej vody a vložila som ju piecť do trúby vyhriatej na 160 stupňov na 4 hodiny.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kačku som počas pečenia priebežne podlievala výpekom a ked bola na chrbte do červena, opatrne som ju obrátila tak, aby bola prsiami nahor a dopiekla.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi 15 minút pred koncom som ju každých 5 minút potierala mašľovačkou so sladkou smotanou, aby bola kožička vypečená pekne do červena a do chrumkava a po 4 hodinách pečenia sa nám kačka takto "zbehla". :D

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môj priateľ a ani ja sme to nevydržali a ešte za horúca sme si odlúpili kúsok tej úžasnej krásne vypečenej kožičky a kým upečená kačka chladla, tak sme si na nej pochutnávali na krajci čerstvo upečeného chlebíka :D Kačku som nechala chladnúť asi 20 minút a potom som ju naporcovala, masť som zliala a odložila do zváraninového pohára - bude vynikajúca na dobrý chlebík.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Priateľ má rád stehno, dala som mu ho na tanier i s čerstvo uvarenými žemľovými knedľami, ktoré som bohato preliala výpekom z kačky a...

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...priložila som misu práve dokončenej mojej dusenej červenej kapusty na sladko-kyslo, aby si mohol sám nabrať podľa seba, koľko mu len bude chutiť. Lepšiu prílohu si nemohol ani vybrať :-)))) náležite ocenil i pochválil všetko jednoznačne :-) odmenou mi bola dupľa a prázdny tanier :D Pečené jablko sme si spravodlivo rozdelili - milujeme ho obaja :-)

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pre seba som vybrala horné krídlo s prsom, to mám ja najradšej :-) Takto pomaly pečená kačka má šťavnaté úžasne chutné mäsíčko, ktoré je mäkkučké, samo sa oddeľuje od kosti a kožička je krásne vypečená do červena a do chrumkava. Prakticky s tým nie je žiadna práca, pečie sa samo a za ten čas sa ľahko pripravia obe prílohy. Bola to úžasná bašta, pochutnali sme si a kvalitné červené vínečko Cabernet Sauvignon Rose sa k tejto kačke lahodne šmýkalo :-) Po tejto fantastickej dobrote sme len spokojne odfukovali.

    Pomaly pečená domáca kačka s červenou kapustou a so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

radox1
tiez peciem kacku odokrytu pri nizkej teplote,aby sa naozaj piekla a nie dusila.
pusta
@radox , presne tak, aj ju pečiem práve preto, tak isto, ako ty :-)
dakujem.
paploska
pusta ja ju dávam na 130 - 140 na 3/4 hodinky. podľa veľkosti a je mimoriadne šťavnatá :-) tiež odkrytú
martamm
Pusta, krásne spracovaný tecept, výborná a zrozumiteľná fotodokumentácia, podľa teba upečie kačku aj začínajúca gazdinka, ukladám :)))
pusta
@paploska , už som piekla kačku pomaly aj na 120 stupňoch C až 6 - 7 hodín, podľa veľkosti. tiež bola vynikajúca. zásadne pečiem kačku odokrytú, aby sa piekla a nie dusila - tak ako píše @radox1 :-)
dakujem.
pusta
@vodnarka1980 , som rada, že považuješ receptík za úžasný, je to sviatočná, nie každodenná dobrota,ktorá si zaslúži podrobný popis.
dakujem ti :-)
pusta
@martamm , snažím sa recepty spracovať podrobne a zrozumiteľne dokumentovať, aby mohla takúto delikatessu upiecť aj začínajúca gazdinka bez obáv. :-)
dakujem za úžasné hodnotenie i uloženie.
eviana
@pusta , jooooj... veru by som si dala, vyzerá to krásne, toto jedlo už od detstva milujem. S tou skvelou kapustou a ľahučkou knedlou pokrm bohov :))
Pre mňa je novinkou to potieranie kože smotanou. A neposýpam rascou, bo tú by chlapi reklamovali... ale inak robievam podobne... Krásna červenučká, na pohľad chrumkavá, voňavá, chutná... mňam, obed par excellence :) Nedá sa inak ako 5* :)
pusta
@eviana , ja tiež nedávam rascu, ak robím len pre seba, ale vieš, môj najlepší priateľ je šéfkuchár, upiekla som, ako on chcel a na moje prekvapenie chutilo aj mne, ostatné zase nechal na mňa, to zas vynikajúco chutilo aj s kačkou jemu - takže spokojnosť bola obojstranná - všetko bolo par excellence :-)))) a to vínečko čo pripravil /viac ako 70 britských libier za 0,75 l = 82 euro/. on teda vie, ako si ma má uctiť :-)))))
nie cena je dôležitá, ale tá úžasná chuť dokonale harmonizovala s domácou kačkou od neho :-)))))
dakujem za úžasné hodnotenie a 5***** za tú kačku :D
elysa
@pusta toto je famózna jesenná špecialita- najradšej ju mám s lokšami a samozrejme dobré vínko k tomu...
kimlo
Ach jo...takej dobrote sa neda odolat...len kde zohnat taku domacu kacku, tie z obchodu nie su take dobre... Super recept.
pusta
@elysa , jasne, to je famózna špecialita, ktorá sa nikdy nekazí údenou slaninou, nedusí sa prikrytá aj ked vo víne, ale zásadne pečie, a ked tak kapusta s karamelom a žremľové knedle s opraženými žemľami na masle, nie z mikrovlnjky, ale klasicky kysnutá a varená :-)))
lokše - to je k pečenej kaťčke samozrejmosť - leen teraz som ju piekla môjmu najlepšiemu priateľovi, tak preto knedľa :-)
nuž a zásadne úžasne kvalitné víno k nej popíjať, nie vínom podlievať a nikdy neprzniiť pivom!!! :D ...však mi rozumieš :-)))))
dakujem ti za uznanie.
pusta
@kimlo - ach jo, ani my sme tej dobrote neodolali :-))))))
v ba takú síce kúpiš na Miletičovej na Centrálnom trhovisku, lacná práve nie je, ale raz za čas. hádam v okolitých dedinách sa aj tebe pošťastí - držím ti všetky palce (y)
toto bol vlastný chov môjho priateľa, tteraz v novembri budeme zabíjať husi - on zabije, ja ošklbem a vypitvem.
už sa tešíííím.:-))))
áno, je to úžasný recept.
dakujem za krásne hodnotenie.
luss44
takáto kačička mňam, ale s lokšami, nemusím mať ani knedľu a kapustu :) ja pred pečením odstránim tie tukové žľazy na trtole, mama hovorievala že sú trochu cítiť potom v masti, tak to robievam podľa nej. veľmi chutne si navarila :)
pusta
@luss44 , tvoja pani mamička mala pravdu, je to tak....tiež som tie žľazy na trtole odstránila, presnejšie vykrojila, len som to nenapísala v postupe, prišlo mi to s tým pitvaním ako samozrejmosť, o ktorej vie každá gazdinka. :-)
dakujem za cennú a užitočnú pripomienku i peknú pochvalu :-)
evusik
@pusta , včera 18:23
"špecialita, ktorá sa nikdy nekazí údenou slaninou, nedusí sa prikrytá aj ked vo víne, ale zásadne pečie, a ked tak kapusta s karamelom a žremľové knedle s opraženými žemľami na masle, nie z mikrovlnjky, ale klasicky kysnutá a varená :-)))"
@pusta ty si absolútna jednička, kde sa ja na teba spolu s tvojimi najlepšími priateľmi a priateľmi čo chovajú kačice a šéfkuchármi ktorí zbožňujú tvoje jedlá, hrabem :-)))
 varecha.pravda.sk/recepty/kacica-s-jablkami-cervenou-kapu...
zolik
@pusta preberam vsetky 3 recepty. Do teraz som robila ako prilohy kyslu dusenu kapustu s jablkami a so "Serviettenknödeln" (ine eneviem), ale tato konbinacia sa mi paci viac. Fascinuje ma, ze este aj na navsteve u priatelov pre nas tie recepty fotis. Dakujem a pridavam tiez 5*. Pekny den
pusta
@evusik , veru, veľkú pravdu máš :D
inak nie je mi známe, že by som tebe čokoľvek pod tvojimi receptami komentovala, ja ich neotváram, komentáre k nim nečítam :-)
pusta
@tiginko , nie je mi to trápne a nehanbím sa.
nepísala som ten koment tebe pokiaľ viem, napísala som konkrétne komu a nikomu inému som ho nepísala. nemáš dôvod sa do toho montovať.
nechápem, prečo si vzťahovačná. :-)
pusta
@zolik , poznám recept na "Serviettenknödeln", robievam tiež, môžem potvrdiť, že je vynikajúci.
som rada, že táto kombinácia, vrátane mojej červenej kapusty na sladko-kyslý spôsob, páči viac.
vieš, ja a môj najlepší priateľ radi varíme, je to naša vášeň a skúsenosti si radi vymeníme a aj sa o ne radi podelíme s ostatnými.
príjemne ma prekvapilo, že preberáš všetky 3 moje recepty. nečakala som taký úspech a úprimne ma to teší :-)))))
dakujem a vážim si to.
Prajem aj ja tebe krásny deň do Zürichu :-)))))
dakujem za 5***** a nech sa ti darí :-)
tatranocka
Bolo by poučné prezrieť si recepty od @evusik minimálne kvôli prezentácii jedla alebo požiadať šéfkuchára,aby to uložil na tanier on.veď to vyzerá ako keby sa to hádzalo na tanier z polmetrovej výšky,otrasné.
gulicka
ja uz slyntam kupila som kacenu a uz viem ako ju budem robit.Dufam ze mi to vyjde ako tebe meka a stavnata.Dakujem za inspiraciu
evusik
@pusta ak ti nie je známe, že by si čokoľvek pod mojimi receptami komentovala tak to ide s tvojou pamäťou dolu vodou...niekoľko tvojich komentárov k mojim receptom :-)
recept Koláč s medvedím cesnakom
@pusta , 23. apríla 2013 o 15:50
pekný receptík. chválim. keby som mala medvedí cesnak, veru hned ho spravím.
recept Losos s krémom z medvedieho cesnaku
@pusta , 19. apríla 2013 o 10:41
krásne - úžasná fotografia. dielo hodné profesionála.
recept Jogurtový dezert
pusta, 13. marca 2013 o 14:09
vynikajúci recept, si veľmi šikovná.
mám pokračovať ďalej ???
pusta
@tatranocka , nechodím pod recepty @evusik zásadne, neotváram ich, nečítam, nekomentujem a ani komenty k nim nečítam. ani teraz to nespravím.
čo sa týka prezentácie, to mi môj priateľ už vytkol a nebolo to príjemné, to mi ver. aj fotografovanie mi nedaroval.
to mi akosi neide, okrem toho nefotím fotoaparátom, ale mobilom.
nechápem, prečo teba to vzrušuje....každý sme dobrí v niečom inom :-))))
okrem toho by som rada videla tvoje vlastné recepty a ich prezentáciu. nielen ten jeden jediný a trapný recept a nielen tvoje jedovaté komentáre smerom ku mne :-)))
nemám dôvod byť nijako proti tebe, nakoniec raz si mi múdro poradila s pc - konkrétne s klávesnicou. dobre si to pamätám a to oceňujem veľmi.
dakujem, ti.
pusta
@evusik , o tom viem, mám dobrú pamäť, o to sa ty neboj...
ale od istého času určite nie, môžeš na to jed zobrať, spoľahni sa, že ani v budúcnosti už nie.
zolik
No a podme sa bavit o vzajomnej ucte aspon na Vsech svätych!
mariamka
kacka je kacka, naco okolo nej tolko mondokovat, tiez robim na pomalo, nasolim, nerascujem, pecie sa to samo, knedle parene, kapusta na karameli, zvyknem prihodit zo 2 stehna navyse ak mam, predsa len, sme styria
pusta
@guli čka, to som veľmi rada, že máš tú kačenu...nadišiel čas husacích a kačacích hodov :-))))))
teší ma, že som ťa inšpirovala. neboj, aj tvoja kačka bude po upečení šťavnatá sa mäkkučká, ak ju budeš piecť odokrytú a nebudeš ju dusiť :-)
verím, že sa ti vydarí a budeš spokojná - potom poprosím pekne, keby si mi dala vedieť aj výslledok:-)
dakujem ti.
pusta
@zolik , kiež by bola tá vzájomná úcta...zdieľam úplne tvoj názor - aspoň na Všechsvätých, ale nielen vtedy :-).
dakujem ti.
zolik
@mariamka si mi pripomenula jednu veselu prihodu s pred par rokov. Mam dvoch synov a ked boli v tom zracom veku tak som tiez prihadzovala nohy (lebo boli samozrejme lacnejsie ako prsia). Boli na prazdninach u mojej mami a na otazku, ze co im ma uvarit odpovedali: "Stonozkovu kacicu".
pusta
@mariamka moja, máš úplnú pravdu, súhlasím s tebou - načo toľko mondokovať okolo jednej kačky :D nasoliť, narascovať, piecť na pomalo, pečie sa samo, ja knedle varené, ty parené, komu ako chutí, kapusta na karameli, ja som síce ešte dve stehná nemohla prihodiť - aj tak to bolo skvelé :-)
kiež by to došlo aj iným...:D
pečená kačka je pečená kačka :-))))))
dakujem ti.
pusta
jáááj@zolik , boli časy, ked ja som mojim dvom junákom doma musela 2 a nezriedka aj 3 kačky naraz upiecť :D tiež boli vtedy žracom veku :D
boli to milé a krásne časy, nehovoriac o tom, že aj ja som bola ešte mladá.
vtedy ešte nepredávali stehná zvlášť :-)
napokon je výborná aj za studena - ak vôbec zostane aj na studeno :D
dogagador
nikdy som nepiekla kacicu tymto sposobom, musim to skusit, lebo slintam, ako baskervilak!
pusta
@dogagador , poteší ma, ak skúsiš upiecť kačku týmto spôsobom, určite sa ti podarí ma budeš na výsosť spokojná...veľmi ti držím palce!!!
dakujem.
margaretka28
@pusta zaujímavé, že tvrdíš, že recepty od @evusik neotváraš a nečítaš a vo svojom komentáre si presne jeden recept od @evusik opísala:-)
A o tom, že by sa kačka "prznila pivom " ako píšeš, som ešte nepočula, zaujímavé, že sa tak vyznáš a nevieš, že aj lekári odporúčajú po kačke pohár piva, pre lepšie trávenie !
pusta
@margaretka28 , zbytočne sa namáhaš, ked poviem nie - tak nie.
to je tvoj názor, ja ti ho neberiem.
ukáž mi toho lekára :D
ked tebe chutí pivo , tak prosím. to je výsostne tvoja vec :-))))))
mne chutí Cabernet Sauvihnon Rosé ku kačke, to je zas výsostne moja vec :-)))))
margaretka28
Ty mi ukáž toho tvojho priateľa, lebo silno pochybujem, že jestvuje :-)))) Ale musím uznať, že fantáziu máš ako spisovateľka :-)))
hannah22
pre pána to čo má byt.... recept na kačku je výborný za 5*... a to ostatné ma nezaujíma... škoda... :(
pusta
@margaretka28 , to by si rada vedela, ale vedieť nebudeš, ani keby ťa roztrhlo .... :D
a čo ťa tak škre?i, čo ťa tak zaujíma môj priateľ a nie práve tvoj? resp. niekoho iného?
nie som povinná nikomu skladať účty a tebe už vôbec nie :-))))
ja sa do tvojho súkromia nestarám, tvoji priatelia ma nezaujímajú, ne a teba do môjho vonkoncom nič nie je.
toto nie je fakt tvoj problém :-)))))
pusta
@hannah22 , iné starosti asi nemá, nemajú...čo už, musia sa niečim baviť - nechaj tak! to je len ich problém, nie môj :-))))))
ani mňa nezaujímajú takéto veci....netrápi ma, kto má koho za priateľa :D
som veľmi rada, že sa ti recept na kačku páči :-)
dakujem ti za pochvalu i za 5*****
pusta
@margaretka ,28, čo ťa to vzrušuje? ešte si ublížiš :D :D :D
ak ti niečo chýba, nájdi si...doprajem ti ho :D
zolik
Tu ide o recept na kacicu s prilohami allá pusta!!! S kym ju pusta varila je uplne jedno! Tato Webstranka je o vareni!!! Sem ziadne sukromne si vybavovanie uctov nepatri!!! A osocovanie uz vobec nie!!!
P.S.: @pusta mne to cesto na lenivy chlieb v chladnicke uz kysne (uz je 1/2 misy, pri vlozeni to nebola ani 1/3), nie ze budem mat do zajtra kysnutu chladnicku ;-)
pusta
@zolik , súhlasím s tebou, presne tak :-))))))
no tak to je úžasné, že tak fantasticky kysne ten Lenivý chlieb :D
prekysnúť určite neprekysne, môže byť v chladničke až 14 dní, len musíš mať dostatočne veľkú nádobu :-)
chladničku budeš mať isto v poriadku, neboj :D
dakujem ti.
tiginko
všetci múdrejší ľudia ťa už dávno prekukli @pusta a darmo budeš dávať všade aj tisíc smajlíkov, vtipné to nie je, práve naopak. Ide z teba strašne negatívna energia. A že si ťa nemáme všímať? To sa nedá...
sracz
... s napätím som očakával tento Tvoj jesenný "triumvirát" milá @pusta a nesklamala si ma! Krásna práca so super surovinovou "základňou", nedala dlho čakať na svoju "super fasa extra príma ultra vagány špeciál premiéru"! Obom Vám buď, dobrr po chuti a dúfam, že si nezabudla zo dve "kôpky" kačacích škvariek odložiť aj na Vianočné hriatô!!! Krásne sa po ňom totiž spievajú koledy! -:)))
pusta
@tiginko , ty si priam jasnovidec. :D:D :D
ja nechodím k takým, čo z nich vyžaruje strašne negatívna energia, ale len k takým, čo z nich vyžaruje úžasne pozitívna energia.:-)))
mne totiž za povšimnutie nestojíš /te/, preto ani pod vaše recepty nechodím.
je pozoruhodné, ako ste sa tu, ty a spol., zase zišli, zrejme nemáte nič múdrejšie na práci...zametaj/te/ a poriadne pred svojimi dvermi na svojom prahu!!!
čo všetko už len teba a spol. netrápi???......ale ak ti /vám/ to robí dobre, tak prosím :D :D :D
pusta
@tiginko , a čo sa osočovania týka, máš pravdu, ja ti ju neberiem, ale je to len tvoja pravda :D
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, dočkal si sa môjho jesenného triumvirátu a som veľmi rada, že som ťa nesklamala :-)))))je to ozaj super surovinová "základňa", bola to tak ako vravíš:"super fasa extra príma ultra vagány špeciál premiéra"! bola nám obom po chuti.
dobre dúfaš, nezabudla som zo dve "kôpky" kačacích škvariek odložiť, lebo sa totiž chystáme tento rok s mojim najlepším priateľom spolu stráviť a osláviť celú židovskú Chanuku i celé kresťanské Vianoce. :-)))
dakujem ti za krásne želanie za nás oboch i za také úžasné hodnotenie mojej práce, môj vzácny priateľ.
njdevil
nebudes mi verit, ale kacku som este nejedla :-)...ale ten moj pepik mi stale o nej spieva...doteraz som nemala odvahu, nakolko som nemala dost vieryhodny recept, ale ta tvoja kacena teda vieryhodne vyzera a tak som mojej polovicke konecne splni sen...bude KACKA @ala pusta...kapusta je kupena, uz len kacka chyba, ale to uz je praca pre toho, kto tu kacku chce...:-)
pusta
@njdevil , ja ti to verím, nie každý má tú možnosť. mám jedného mladého priateľa, ktorý len nedávno jedol doma vykŕmenú kačku a nepoznal foie gras, nikdy predtým neochutnal a teraz je priam nadšený.
tvoj pepik vie o čom spieva :-) a zaslúžene.
som rada, že moja kačka vyzerá vierohodne a konečne sa mu splní sen, kačku určite zoženie a pochutnáte si na tejto lahôdke aj vy...krásne si to nazvala: " KACKA @alapusta " :-)))))
dakujem ti.
julica
Nie je zábavná, pretože jej praktiky sledovania a nepriamych narážok vyvolávajú strach - podobný z eštebáckych praktík. Sleduje a snorí, volá sa to stalkovanie. (opakujem svoju reakciu)
julica
stalkovanie je sliedenie, sledovanie osoby na internete
njdevil
takže mám doma KAČKU, milá
@pusta , ale mám problém ....veľký problém... tá KAčKa je živšia ako JA!!!!a ja šalena východniarka neviem ako na ňu...,v živote som ne.... Živé stvorenie....KAčKe sme dali meno Ica...po maďarský Helena ..,. Tradíciám sa medze nekladú .... A ten môj pepik si na kačku musí počkať ...
pusta
@njdevil , tio som netušila, to ma ani vo sne nenapadlo :D neposmievam sa, srdečne a úprimne sa smejem, nečakala som to.
nezostane nič iné, len ju vykŕmiť kukuricou a bude bars šumna žltučká kačena z nej i foie gras - do Vianoc by sa to dalo aj stihnúť. len dúfam, že máš pre Ica-kačku rodinný dom s dvorom, krmivo i krmič sa už nájde :-)
tradície sú tradície - určite nebudete ľutovať :-)
zdravím ťa srdečne, i tvojho pepíka a držím palce!!!
julica
@eviana , o tom, ako vie táto žena sledovať ľudí a potom uštipačne a odporne "akože nič" útočiť. V tomto prípade ide o závistlivé útočenie na kvalitu receptu evusik. Mne to urobila už tiež, nešlo o recept. je záškodná. howk
eviana
@julica , nerada sa zapájam do týchto vojen varechových, nemám v genóme hádky, závisť ani zákulisné ťahy, ale mala by si trošku zvážiť, čo píšeš. Pretože aj my nezainteresovaní a nevedomí vidíme, že je Vás tu takých viac, čo si radi rýpnete. Ale na niekoho ísť tým spôsobom ako si písala pre @pusta by sa pokojne dalo charakterizovať ako osočovanie resp. nactiutŕhanie. Nič proti Tebe nemám, ale porovnaj svoj vek s vekom @pusta . Nevieš kto v reálnom živote je, nevieš o nej čo všetko dokázala vo svojom profesijnom aj osobnom živote, nevieš viac ako to, čo si prečítaš, resp. medzi riadkami domyslíš tu na vareche. Možno to, že si tu všetci tykáme nie je až tak dobrý nápad, pretože sa akosi vytráca úcta a pre mňa ako gurmána alias labužníka, je to nesmierne smutné vidieť to pod krásnymi receptami, kvôli ktorým sem chodím.
julica
Neviem a rovnako ani neviem, prečo by na tom malo záležať, hodnotím len a len jej rafinovane záškodnícke správanie tu na vareche, na rozdiel od nej sa do súkromia nestarám a nevŕtam. Neosočujem ju, nevypisujem tajné správy ani sa (na rozdiel od nej) nezmieňujem o tajných správach a ich obsahoch, nezastrašujem nejakými "šuškandami" - všetko je tu, na jej ploche. Rovnako by sa dalo hovoriť aj o mne a iných, čo ju kritizujeme za faloš, čo viete o nás, o našich úspechoch a životných bojoch, šediny, žiaľ, neprinášajú vždy len múdrosť, rovnako mladosť hlúposť.
hubata
Mňa troška šokoval ten spôsob čistenia kačice: aj s vnútornosťami si ju odložila do chladničky. Takto sa to robí pri divine, že sa odloží do chladna, ale pri domácej hydine sa predsa zaraz vyvrhnú aj vnútornosti. Ak si vezmú príklad mladé gazdinky z takéhoto čistenia doma zabitej hydiny, bude to zlé. Skôr si ich mala upozorniť na problémy so žlčou aby si dali pozor na pretrhnutý žlčník, lebo potom môžu celú kačicu vyhodiť.
pusta
@hubata , neviem, čo ťa šokovalo, napísala som postup na pitvanie kačky, ani na jej čistenie.
ked kúpiš napr. kačku na trhu, tiež nájdeš aj nepitvanú a dočistíš doma, aj si ju vypitveš sama. a čo myslíš, tie kofy, čo takúto kačku predávajú, kým ju prinesú na trh, kde ju dovtedy držia, ak nie v chladničke? predsa nebežia s čerstvo zabitou kačkou hned na trh :-)
je známe, že ešte čerstvá a teplá kačka sa veľmi zle pitve, preto išla na chvíľu do chladničky, nie do mrazáku.
aj v obchode kúpiš nepitvanú chladenú kačku :-)
nemám dôvod upozorniť na napr. pretrhnutý žlčník a iné maléry , recept nie je daný ako návod na podrobný postup na pitvanie kačky a možné úskalia, na ktoré môžeš pri pitve naraziť :-)
len som spomenula, čo som s kačkou spravila, ale nedávala som návod na pitvu!!!
ak sa pozorne pozrieš a prečítaš si, tak zistíš, že recept je na "Pomaly pečenú domácu kačku..."
to ja sa čudujem tebe, že si vôbec niečo také napísala. ešte si nikdy nepitvala čerstvo zabitú kačku:
nikdy si nemala chladenú nepitvanú kačku?
tiginko
v ktorom obchode dostať nevypitvanú chladenú kačku??
radox1
hygienicke normy zakazuju predavat nevypitvanu hydinu.
pusta
@radox1 , súhlasím, mala som na mysli háčkovanú, neviem, či som sa správne vyjadrila. /v obchodoch/
a pokiaľ sa naozaj nemýlim, nevypitvanú kúpiš aj na farmách, ktoré posielajú na objednávku domov - pozri inzeráty
avšak na trhu dostaneš aj nevypitvanú ato napriek zákazu.
a pokiaľ ide o tú doma, tá chvíľka v chladničke jej naozaj neuškodí :-)
eviana
Hocikde na Slovensku je možnosť kúpiť živé vykŕmené kačky, ak má niekto záujem si ich doma dokŕmiť, zabiť a vyčistiť sám. Kačka sa nepitve hneď po zabití, necháva sa vychladnúť - pečeň by sa mohla rozpadnúť.
pusta
@eviana milá, vidím, že sa vyznáš, nie si sterilná :D a kačku si naozaj pitvala -nie ako podaktorí horlivci :-) a rypálkovia, ktorí ju videli iba ak z rýchlika.
nakoniec tento recept neznie "Pitvanie kačky - presný návod".
presne tak!!!
dakujem ti.
radox1
eviana to co pises je pravda,ja som samozrejme myslel zabitu,ocistenu chladenu hydinu.
cepo
dievcence,Ste ozaj zlate!Pol obsahu o recepte a pol vysvetlovanie svojich postojov...hi..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia