Pečená bravčová krkovička
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme na pekáč. Na cibuľu položíme krkovičku
a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120 stupňoch.
- Po upečení z výpeku a cibule urobíme omáčku, a to tak, že ich preložíme do hrnca, dolejeme horúcu vodu
podľa potreby, povaríme. Prepasírujeme, dochutíme a do horúcej omáčky zašľaháme maslo.
- Pučené zemiaky: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Medzitým na masle orestujeme pór nakrajaný na kolieska. Scedené zemiaky popučíme a zmiešame s pórom, prípadne dosolíme.
- Karamelizovaná cibuľa: V hrnci roztopíme cukor na karamel, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Pridáme tymian a trošku balzamika. Varíme, kým nedosiahneme „lekvárovitú“ konzistenciu. Dochutíme soľou.
- Na tanier dáme zemiaky a omáčku. Na zemiaky položíme pár kúskov jemne nakrájanej
krkovičky a pridáme karamelizovanú cibuľku.
|