Poltorta s vynikajúcim čokoládovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: monda

Dnes som upiekla len polovičnú tortu , nakoľko mala prísť, len taká menšia návšteva , takže úplne nám stačilo. Krém je jedinečný , pochvaľovali si , odporúčam vyskúšajte.

40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu , olej a miešame. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva . Pridáme a zamiešame. Ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta . Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto do nej.
  2. Dáme piecť do elektric. trúby na 40 minút na 180 stupňov. Upečené necháme chvíľku vychládnuť a vyklopíme z formy.
  3. Keď je korpus už studený , tak ho prerežeme na 2 polovice.
  4. Krém : V hrnci nad parou si do malého kastrolika polámeme čokoládu , necháme ju roztopiť. Uvaríme čiernu kávu , precedíme a vlejeme do čokolády. Zamiešame a odstavíme z ohňa, a miešame , pokiaľ sa nevychládne.
  5. Maslo vymiešame s práš. cukrom. Potom po malých častiach pridávame do maslovej hmoty vychádnutú čokoládovú masu. Vymiešame na hladký krém.
  6. Krém natrieme na prvú polovicu korpusu.
  7. Prikryjeme druhou časťou a pritlačíme.
  8. Vyšľaháme šľahačku so štužovačom .
  9. Ozdobíme povrch torty aj boky šľahačkou. //Ja som ešte použila kolieska čokolády a ozdobné cukríky .//
  10. A tu je už hotová .
  11. Pohľad z vrchu.
  12. V reze .
  13. A ku kávičke .