Poltorta s vynikajúcim čokoládovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: monda
Dnes som upiekla len polovičnú tortu , nakoľko mala prísť, len taká menšia návšteva , takže
úplne nám stačilo. Krém je jedinečný , pochvaľovali si , odporúčam vyskúšajte.
Postup
- Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom , pridávame vlažnú vodu , olej a miešame. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva . Pridáme a zamiešame. Ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta . Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou a nalejeme cesto do nej.
- Dáme piecť do elektric. trúby na 40 minút na 180 stupňov. Upečené necháme chvíľku vychládnuť a vyklopíme z formy.
- Keď je korpus už studený , tak ho prerežeme na 2 polovice.
- Krém : V hrnci nad parou si do malého kastrolika polámeme čokoládu , necháme ju roztopiť. Uvaríme čiernu kávu , precedíme a vlejeme do čokolády. Zamiešame a odstavíme z ohňa, a miešame , pokiaľ sa nevychládne.
- Maslo vymiešame s práš. cukrom. Potom po malých častiach pridávame do maslovej hmoty vychádnutú čokoládovú masu. Vymiešame na hladký krém.
- Krém natrieme na prvú polovicu korpusu.
- Prikryjeme druhou časťou a pritlačíme.
- Vyšľaháme šľahačku so štužovačom .
- Ozdobíme povrch torty aj boky šľahačkou. //Ja som ešte použila kolieska čokolády a ozdobné cukríky .//
- A tu je už hotová .
- Pohľad z vrchu.
- V reze .
- A ku kávičke .