Poľovnícke roštenky

58vlasta - bez fotky58vlasta, 22. decembra 2009

Málokedy robím hovädzie mäso, ale tento recept je celkom jednoduchý a chutný...

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

4 plátky
6 lyžíc
1 lyžica
2 - 3 strúčiky
100 g
1 väčšia
50 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Roštenky zľahka naklepeme,/ja klepem rezne cez mikroten. vrecko, mäso nefŕka okolo a ostáva čistý klepáč/, po okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na rozohriatom oleji. Mäso preložíme na zapekaciu misu /pekáč/ a navrch dáme pokrájané hríby /aké máme/ a nakrájanú cibuľu. Zalejeme pripravenou šťavou a posypeme strúhaným syrom a v rozohriatej rúre zapečieme.

  2. 2

    Šťava: zmiešame biele víno, pretlačený cesnak a kečup. Podávame s ryžou alebo aj zemiakmi a rôznou zeleninovou oblohou.

Diskusia k receptu

nyja
Ja tiež robievam hovädzie málokedy. Ale tento recept si odkladám, vyzerá to výborne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia