Poľovnícka pochúťka z diviaka fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Dobrá desiata do lesa na posed alebo na potulky lesom. Ďalší recept z pomalého hrnca.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
4 čerstvá stredne veľké ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
1 l |
|
1 hlávka |
|
|
|
Na potretie: | |
1,5 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Plece z diviaka orežem od veľkých blán a umyjem. Do hrnca na dno dám cibuľu krájanú na polmesiace, na to uložím mäso. Potom posypem čiernym korením a novým korením. Ďalej pridám cesnak krájaný na plátky.
-
2
A cele to dokončím zvyšnou cibuľou. Zavriem a dám do chladu na 2 až 3 dní. Podla tuhostí mäsa možno i viac.
-
3
Po tejto dobe to preložím do pomalého hrnca. Zalejem vývarom. Kto chce pridá čili papriky ,ja som dal. Ďalej pridám borievky a sherry. Zapnem varenie na pomalé (LOW), to je 95 °C až 100 °C a na 8 hodín.
-
4
Po ôsmych hodinách je to mäkké a veľmi dobré ochutené. Nesolím, lebo vývar mám slaný. Kto nemá rád paprikové môže si mäso zabaliť a dať dobré vychladiť. Potom len krájať na tenko a pochúťka je hotová.
-
5
Ja to mám rád paprikové, tak som si do hrnca dal zohriať masť s čili. Keď čili ochutili masť, tak som dal hrniec preč zo sporáku a pridal papriku, horčicu a soľ. Dobre premiešal.
-
6
Potom som mäso hodne natrel. Zabalil do alobalu nechal ochladnúť a napokon dal do chladničky na 12 hodín. Môže sa aj na dlhšiu dobu ak vydržíte.
-
7
Po tomto čase som krájal na plátky s chlebom a zeleninou. Je to nebíčko v ústach. Želám aj vám dobrú chuť.
škoda že nemám pomalý hrniec, ale ukladám.
Ďakujem za komentár ja si zas niekedy myslím to iste keď vidím tie tvoje skvosty zo zákuskov. Varenie z mäsa ma baví.
Ďakujem za komentár , veď ty máš tiež parádne recepty.
Ďakujem za komentár a želám dobrú chuť.
Ďakujem za komentár , veď divinu dostať aj v Tescu i v Kauflande je to dodané od z Čiech.
Ďakujem za komentár , divina je vo veľkých obchodných sietiach. Dá sa to spraviť aj z bôčiku bravčového. Aj z toho mám recept. Pred týmto.
Ďakujem kamarát za komentár. Prak som za mlada používal aj ja a bol som v tom dobrý. Hlavne keď patróny boli oceľové guľky z ložiska.
Ďakujem za komentár, ten pomalý hrniec je investícia ktorá sa oplatí.
Ďakujem za komentár. To je ako niekoho baví robiť zákusky, tak mňa teší keď môžem vytvoriť niečo dobré a pekné z mäsa. A ešte keď vidím, ako ostatným chutí, tak mňa to poteší.
Ďakujem za komentár a daj vedieť ako chutilo.