Pečený diviak
Pečený diviak

Poľovnícka pochúťka z diviaka fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 9. októbra 2017

Dobrá desiata do lesa na posed alebo na potulky lesom. Ďalší recept z pomalého hrnca.

3-4
porcie
35 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
4 čerstvá stredne veľké ks
1 PL
1 PL
1 PL
4 ks
100 ml
1 l
1 hlávka
Na potretie:
1,5 PL
2 PL
1 KL
3 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Plece z diviaka orežem od veľkých blán a umyjem. Do hrnca na dno dám cibuľu krájanú na polmesiace, na to uložím mäso. Potom posypem čiernym korením a novým korením. Ďalej pridám cesnak krájaný na plátky.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A cele to dokončím zvyšnou cibuľou. Zavriem a dám do chladu na 2 až 3 dní. Podla tuhostí mäsa možno i viac.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po tejto dobe to preložím do pomalého hrnca. Zalejem vývarom. Kto chce pridá čili papriky ,ja som dal. Ďalej pridám borievky a sherry. Zapnem varenie na pomalé (LOW), to je 95 °C až 100 °C a na 8 hodín.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po ôsmych hodinách je to mäkké a veľmi dobré ochutené. Nesolím, lebo vývar mám slaný. Kto nemá rád paprikové môže si mäso zabaliť a dať dobré vychladiť. Potom len krájať na tenko a pochúťka je hotová.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja to mám rád paprikové, tak som si do hrnca dal zohriať masť s čili. Keď čili ochutili masť, tak som dal hrniec preč zo sporáku a pridal papriku, horčicu a soľ. Dobre premiešal.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som mäso hodne natrel. Zabalil do alobalu nechal ochladnúť a napokon dal do chladničky na 12 hodín. Môže sa aj na dlhšiu dobu ak vydržíte.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po tomto čase som krájal na plátky s chlebom a zeleninou. Je to nebíčko v ústach. Želám aj vám dobrú chuť.

    Poľovnícka pochúťka z diviaka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Ale "jedeš", milý Pítrs! Krásný receptík, bezva postup, fota - jsi šikovný!!
patroveckypitrs
Ďakujem @Miros605 za komentár. To je veru chuťovka, ja som to vytiahol na chate a v momente sa to minulo. Už mi aj sľúbili ďalšie mäso, aby som znovu spravil. Divina je tuhe mäso, ale v tom pomalom hrnci ostane krásne mäkké.
izabella929
@patroveckypirts ,ježkove oči.-) ja by som chcela teraz sedieť pri tvojom stole a iba po malom kúsočku by som vychutnávala tento tvoj skvost...)vyzerá to fantasticky a cítim aj tú chuť divinky na jazyku..supeeer...
evanaaa
Hor sa na diviaky :)) Práve dnes o nich dávali v Správach, o tom, ako sú premnožené a pohybujú sa po sídliskách a parkoch, rozmýšľa sa o odstrele. Takú divinu som ešte nejedla, ale na tvoj spôsob robenú by som si hneď dala, @Patroveckypitrs , aspoň trochu, na chlebík.
farbuska
Diviaka asi nedostanem, ale iste by to bolo dobré trebárs aj z iného mäska. Iste vyskúšam. Ďakujem za recept.
sracz
... vraj v niektorom zo štátov únie sa premnožili a narástli do neskutočných rozmerov! Keby tu v Peorii, niekde pod kaktusami sa objavil čoby len jeden_jediný, beriem "pariťu, t.j. v slangu šrácov from Cassovia, gumipuška", strelím mu medzi oči, "cvok z podkovy" a friško robím podľa Teba, kamarát @Patroveckypitrs lebo to vyzerá "bisťu bars fajne"!
patroveckypitrs
@Farbuska (9.10.2017 21:29)

Ďakujem za komentár , divina je vo veľkých obchodných sietiach. Dá sa to spraviť aj z bôčiku bravčového. Aj z toho mám recept. Pred týmto.
patroveckypitrs
@Sracz (10.10.2017 00:57)

Ďakujem kamarát za komentár. Prak som za mlada používal aj ja a bol som v tom dobrý. Hlavne keď patróny boli oceľové guľky z ložiska.
patroveckypitrs
@Siisa (11.10.2017 21:52)

Ďakujem za komentár. To je ako niekoho baví robiť zákusky, tak mňa teší keď môžem vytvoriť niečo dobré a pekné z mäsa. A ešte keď vidím, ako ostatným chutí, tak mňa to poteší.
bystro
Až teraz som to objavil. Priznám sa takto som ešte diviaka nejedol. To je isto ohromná dobrota. Zajtra idem na to. Je to paráda. Pozerám na to a už sa teším, ako si pochutím na tom.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia