Polonahá nutellovo-malinová torta

Autor receptu: luprox

Rýchla a hlavne moc chutná tortička na akúkoľvek príležitosť :-)

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme piškótové korpusy. Rozdelíme si bielka od žĺtok. Bielka vyšľaháme do tuha s postupným pridávaním lyžíc cukru. Potom postupne pridávame aj žĺtka a vymiešame. Nakoniec pridáme po lyžiciach polohrubú múku a už len opatrne premiešame vareškou, tak aby sa nám sneh nerozbil.
  2. Cesto vylejeme do 20 cm formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Ja mám súpravu 4 foriem, čiže cesto som rozdelila na 4 časti a tým pádom som ho nemusela prerezávať. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 25-30 minút. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. V druhej mise vymiešame dotuha vyšľahanú smotanu 33% a primiešame 4 lyžice Nutelly. Primiešame na záver 250 ml mascarpone a uložíme do chladničky. Keď sú už korpusy vychladnuté, uložíme jeden na podnos. Natrieme ho džemom. Na džem natrieme mascarpone krém a poukladáme maliny. Toto opakujeme so všetkými 4 korpusmi.
  4. Keď nám torta stojí, kraje a vrch torty potrieme krémom do "polonaha". Mne sa na bokoch dajú vidieť kraje korpusov. Tortu v takomto stave necháme stuhnúť v chladničke, moja odstála noc.
  5. Na druhý deň si vo vodnom kúpeli roztopíme maslo Palma na polevy a horkú čokoládu 50 gr. Necháme čokoládu trošku vychladnúť a až potom polievame tortu. Zoberieme si malú lyžicku a najskôr spravíme roztečené kraje okolo celej torty. Nelejeme veľa čokolády, stačí máličko aby bol efekt pekný. Nakoniec zvyšok čokolády vylejeme pomaly do stredu, treba to robiť postupne aby sa čokoláda neroztiekla ešte raz po bokoch. Na záver dozdobíme podľa seba. Ja som dala po bokoch zrniečka granátového jablka a do stredu voňavú figu (borovú)... :-) Drzím palce