Polnočný plnený rezeň

Autor receptu: sracz

"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička. Musím však dodať, že to bolo predvčerom tesne po polnoci. Sledovali sme v TV "Riečne monštrá" a pohľad na ne evokoval u nej pocit hladu. Našťastie v chladničke ostali "zbytky". Presunul som sa, akože otrávený, do kuchyne a "ukuchtil" novú dobrotu! Dobre viem čo a prečo robím! Takéto vypočítavé aktivity odporúčam všetkým kolegom, ako výborný "bakšiš"! Nikto nevie čo a kedy sa mu môže zísť!

2, 4, ...
porcie
15´ minút
príprava
10´ minút
tepelná úprava

Postup

  1. plátok bravčového mäsa ( s hrúbkou max 1 cm) vložíme do plastového vrecúška, položíme na drevenú podložku (denko, lopárik) a tĺčikom rozklepeme na tenko (tzv. papirňák); jemne prstami osolíme a okoreníme čerstvo drveným MČK; na povrch nožom rozotrieme plnotučnú horčicu a nanesieme čerstvo strúhaný chren (pre deti chren nahradíme hrubo posekanými pistáciovými orieškami); na prednú polovicu rezňa uložíme 1/2 kápie bez oleja, na ňu plátok šunky a plátok Hermelínu; zadnú polovicu rezňa preložíme na prednú.
  2. olej na vyprážanie vylejeme na panvicu a necháme rozpáliť na zdroji tepla; okraje preložených rezňov môžeme sklepať alebo zopnúť špáradlami (kovovými ihlami) - mne držali spolu vlastnou hmotnosťou bez problémov; rezne postupne obojstranne nežne poobliekame do piatich pyžám = 1) prstami poprášime hladkou múkou, 2) okúpeme v rozšľahaných vajíčkach, 3) obalíme v jemnej strúhanke so sušenými bylinkami; 4) okúpeme vo vajíčkach rozšľahaných so strúhaným tvrdým syrom (oštiepkom, Parmigiano Reggiano_m), 5) obalíme v čistej jemnej strúhanke; obalené rezne vypražíme obojstranne po 3´÷4´na rozpálenom oleji a necháme ich chvíľočku odpočinúť na papierovom obrúsku.
  3. zo zvyškov vajíčok, strúhaniek, s troškou hladkej múky, asi s 1 PL čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate a s 1 PL strúhaného tvrdého syra (oštiepku, Parmigiano Reggiano), štipkami MČK, soli a sódy bicarbóny vymiešame cestíčko (s konzistenciou asi ako na zemiakové placky), pomocou PL vpustíme na horúci olej (tak akurát asi 2 PL - jednu na druhú, ony sa už zostavia ako sa patrí) a vysmažíme vynikajúce voňavé pampúšiky. Servírovanie - za tepla, v rukách, iba so servítkou na utieranie pusy (kto chce, môže si pýtať sladkokyslú uhorku), ako my dvaja v tú noc. Na druhý deň, ak ostane, môžeme podávať so zeleným šalátom rôzneho druhu s dressingom (taktiež rôzneho druhu), alebo každý s tým čo chce a na čo má chuť. A ako som si u mojej vzácnej krajšej polovičky "šplhol" s týmto rezníčkom? To by ste museli byť pri tom! D o b r ú c h u ť!!!