Polnočný plnený rezeň

sracz - fotkasracz, 22. mája 2010
Polnočný plnený rezeň
Foto: sracz

"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička. Musím však dodať, že to bolo predvčerom Zobraziť celý popis"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička. Musím však dodať, že to bolo predvčerom tesne po polnoci. Sledovali sme v TV "Riečne monštrá" a pohľad na ne evokoval u nej pocit hladu. Našťastie v chladničke ostali "zbytky". Presunul som sa, akože otrávený, do kuchyne a "ukuchtil" novú dobrotu! Dobre viem čo a prečo robím! Takéto vypočítavé aktivity odporúčam všetkým kolegom, ako výborný "bakšiš"! Nikto nevie čo a kedy sa mu môže zísť!

2, 4, ...
porcie
15´ minút
príprava
10´ minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 KL
1 KL
2 ÷ 3 PL
2 ÷ 3 PL
2 ÷ 3 ks
4 ÷ 6 ks
4 ÷ 6 ks
0,3 ÷ 0,5 l
10 ÷ 15 PL
5 ÷ 7 PL
3 ÷ 4 ks
1,5 ÷ 2  PL
1 ÷ 2 PL
podľa potreby štipka




Postup

  1. 1

    plátok bravčového mäsa ( s hrúbkou max 1 cm) vložíme do plastového vrecúška, položíme na drevenú podložku (denko, lopárik) a tĺčikom rozklepeme na tenko (tzv. papirňák); jemne prstami osolíme a okoreníme čerstvo drveným MČK; na povrch nožom rozotrieme plnotučnú horčicu a nanesieme čerstvo strúhaný chren (pre deti chren nahradíme hrubo posekanými pistáciovými orieškami); na prednú polovicu rezňa uložíme 1/2 kápie bez oleja, na ňu plátok šunky a plátok Hermelínu; zadnú polovicu rezňa preložíme na prednú.

  2. 2

    olej na vyprážanie vylejeme na panvicu a necháme rozpáliť na zdroji tepla; okraje preložených rezňov môžeme sklepať alebo zopnúť špáradlami (kovovými ihlami) - mne držali spolu vlastnou hmotnosťou bez problémov; rezne postupne obojstranne nežne poobliekame do piatich pyžám = 1) prstami poprášime hladkou múkou, 2) okúpeme v rozšľahaných vajíčkach, 3) obalíme v jemnej strúhanke so sušenými bylinkami; 4) okúpeme vo vajíčkach rozšľahaných so strúhaným tvrdým syrom (oštiepkom, Parmigiano Reggiano_m), 5) obalíme v čistej jemnej strúhanke; obalené rezne vypražíme obojstranne po 3´÷4´na rozpálenom oleji a necháme ich chvíľočku odpočinúť na papierovom obrúsku.

  3. 3

    zo zvyškov vajíčok, strúhaniek, s troškou hladkej múky, asi s 1 PL čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate a s 1 PL strúhaného tvrdého syra (oštiepku, Parmigiano Reggiano), štipkami MČK, soli a sódy bicarbóny vymiešame cestíčko (s konzistenciou asi ako na zemiakové placky), pomocou PL vpustíme na horúci olej (tak akurát asi 2 PL - jednu na druhú, ony sa už zostavia ako sa patrí) a vysmažíme vynikajúce voňavé pampúšiky. Servírovanie - za tepla, v rukách, iba so servítkou na utieranie pusy (kto chce, môže si pýtať sladkokyslú uhorku), ako my dvaja v tú noc. Na druhý deň, ak ostane, môžeme podávať so zeleným šalátom rôzneho druhu s dressingom (taktiež rôzneho druhu), alebo každý s tým čo chce a na čo má chuť. A ako som si u mojej vzácnej krajšej polovičky "šplhol" s týmto rezníčkom? To by ste museli byť pri tom! D o b r ú c h u ť!!!

Diskusia k receptu

zdezda
:-))))))to je neuveriteľno-úžasný prejav lásky a super recept, s dokonalo opísaným postupom, ukladám si ho a keď budem trošku smutná, budem si ho čítať a určite ho aj vyskúšam, dík :-)))
babidka
Feri , neda mi aby som pri citani toho receptu nemyslela na veci ....jemne povedane "telu i srdcu mile "....:-))))))))))
jezibabka1
@sracz ojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojojoj!!!! mňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám!!!!!
babidka
@jezibabka , dnes si sa zasa prekonala :-) tych "ojojoj" bolo o 50% viacej a "mnam"bolo asi o 5 cm dlhsie ako inokedy:-)))) Feri , ten rezen prekonal aj @jezibabkine reznove hranice :-))))))to je teda sila .....:-)
jezibabka1
@babidka vieš, rezeň-ojojojoj, plnený-ojojojojoj,o polnoci-ojojojojojojoj a ešte keď Ti ho urobí niekto iný-ojojojojojojojojojojoj mňáááááááááááááááááááááááááááááám :))))
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
Ten rezeň vyzerá fajn, tak inšpiratívne :)
evanaaa
Ten rezeň je sám o sebe bohatý, načo toľko tých vrstiev? Ale ak by mi ho niekto urobil, núkať by som sa nedala...
sovka62
No teda, celkom si viem predstaviť, aká a ako bola manželka milá. Veď kto by nebol k takému manželovi? Nech vám to dlllllllllho vydrží.
sracz
Srdečne ĎAKUJEM, buď Vám všetkým, milé priateľky a vážení priatelia, za ohlasy, priazeň a ďalšie inšpirácie! Zdezda_ička: dobrá mňamka, vždy poteší a rozveselí nielen bruško, ale aj dušičku! Michsamant_ka: úvod je vždy ten najdôležitejší (ako predohra, nielen v opere)! Babidka: vôbec sa Ti nečudujem; veď práve o to išlo a vždy pôjde! Ježibabka_one (1): a ako tiekla šťavička po bradách (?) a to nebo na jazýčku, v papuľke a v brušku = ojojojojojojóóóóóóój! Ipo, kamarát, oprobuj a uvidíš, že uvidíš, čo si ešte nevidel! Evanaaa: lebo som ich toľko chcel ; nabudúce vyšpekulujem ešte viac; a Ty si urob toľko, koľko chceš a koľko Ti duša i jazyk ráči = dobré šmaky a s chuťou do toho! Nádherné predstavy, moja Bubo bubo (Sovka62 milá); za prianie ďakujeme obaja a želáme Tebe s manželom všetko to najlepšie, presne tak, ako Ty nám! Teším sa na Vás všetkých, dozdziveňa!
kittys
Teda, to je zas niečo!, už sa olizujem pri pohľade na túto mňamku:-)
bublika
mnam zbiehaju sa mi slinky..uz viem co dnes robim na obed...plnku mozno trosku obmenim ale inspiroval si ma.dakujeeeeeeem :)
sonal
prave som si sadla k pocitacu, ze aku dobrotu tu najdem a uvarim...ale toto som necakala ..vynikajuci recept ..este lepsi popis ..velmi ma to potesilo, takze to idem na nedelu uvarit , pridavam do svojej knihy a ticho zavidim...peknu nedelu vsetkym..
ajula
Teda mať takého manžela. Ja môžem spokojne o ňom len snívať, nemám žiadneho. Tie rezne vyzerujú skvelo, len do nich zahryznúť.
Nech Vám tá láska vydrží dlohoooooooo
bababa
Zavidim tej manzelke taky pokllad ktory ma doma. Ja by som od mojho manzela dostala chlieb s maslom a este aj otazku "naozaj si teraz hladna?" Blahozelam.....
stefani11
No tak to je dnes veľká vzácnosť mať takého pozorného manžela a ešte k tomu aj dobrého kuchára.Nech Vám to dlho vydrží zo srdca želám.
sbohemrozume
Být manželkou, budu chválit, chválit, chválit, být dítetem, budu protestovat proti kombinaci Hořčice - pistácie :-)))
stefanm
sracz - bravčový rezeň dvakrát obaľovaný na oleji po polnoci vyprážaný,robený zo "zbytkov" a zo "zištných" dôvodov - tak to je Amerika!!!???No ale akého prehrešku sa už nedopustí muž pre svoju "sladkú polovičku"???Aj ja by som to pre ňu (pre tú Tvoju) urobil!!Samozrejme bez nároku na odmenu!!!Pre mňa by bolo odmenou spoznať dámu pre ktorú si ochotný odísť od TV relácie "Riečne monštrá" a po polnoci v tichosti aby to manželka nepočula ,v plastovom vrecúšku na drevenej podložke (denku,lopáriku) tlčikom naklepať plátok bravčového mäsa s hrúbkou max.1 cm na tzv.papirňák.Samozrejme obdivujem finálny výsledok a závidím "odmenu".Pozdravujem a držím palce do ďalších nápadov ktoré nás tu nielen poučia ale aj potešia a hlavne (mám pravdu jezibabka?) aj pobavia.
gittka
ozaj nebíčko v papulke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sracz
Veľká vďaka Vám všetkým za reakcie a priazeň! Aj ja Vám prajem dobré pochutnanie. Nič sa nestane, ak pri realizácii aj tohoto receptu využijete vlastné chúťky a nápady.
tatranocka
Aááách,tak som sa tu vrátila :) najlepší recept na rezeň zo všetkých,čo poznám.Aj 50x* si zaslúžiš,hehe...a fantázia pracuje ☺ moja mamka sa tak dvihla od TV (neskorý večer) a prišla s bryndzovými pirohami pre otca.Dojemné to bolo...toľko lásky na tanieri.Nech vám to dlho vydrží.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia