Šalát

Poľníčkový šalát s granátovým jablkom, toto je vitamínová bomba

Autor receptu: redakcia

Lístky mladej valeriánky poľnej (poľníček) obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov.* Navyše majú vynikajúcu orieškovú chuť. Šalát je dochutený zdravými zrniečkami granátového jablka a olivovým olejom.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici nasucho opražíme tekvicové semienka.
  2. Pripravíme zálievku. Do misy dáme olivový olej, vytlačíme šťavu z pomaranča a limetky, pridáme med a štipku soli.
  3. Do misy na šalát dáme umytú a osušenú valeriánku, zalejeme pripravenou zálievkou. Pridáme opražené tekvicové semienka a zrniečka granátového jablka.